TreinTramBus, gedragen door vrijwilligers

TreinTramBus kan niet alleen rekenen op de secretariaatsmedewerkers, er zijn ook  tientallen enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze zeer geëngageerde groep zouden we niet kunnen bestaan. Wil je deel van deze groep uitmaken en je actief inzetten voor beter OV? We ontvangen je graag. Er zijn verschillende manieren waarop je je kan inzetten. Onder andere via de provinciale en nationale werkgroepen. Daarnaast zijn er mensen actief in de redactieraad van ons tijdschrift Mondig Mobiel. Heb je een goed idee voor een excursie en wil je zelf meewerken aan de organisatie ervan? Laat maar weten. Ten slotte hebben we ook vaak een helpende hand nodig voor het bemannen van onze infostand, uitdeelacties, verzendingswerk op het secretariaat, …

Regionale werkgroepen

De werkgroepen werden oorspronkelijk opgericht om input te leveren aan de TreinTramBus-vertegenwoordigers in de Raden van Advies van de verschillende entiteiten van De Lijn en in het Raadgevend Comité van de Gebruikers bij de NMBS.

Deze werkgroepen zijn uitgegroeid tot de regionale werkgroepen Antwerpen, BruBraLi (Brussel, Vlaams-Brabant en Limburg), Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Alle aspecten van het openbaar vervoer in de betrokken regio’s kunnen er aan bod komen.

Voorzitters:

  • werkgroep Antwerpen: Dirk Wiesé
  • werkgroep Oost-Vlaanderen: Henk Himpe (tijdelijk)
  • werkgroep BruBraLi: N.N.
  • werkgroep West-Vlaanderen: Henk Himpe

Thematische werkgroepen

Daarnaast zijn er ook twee thematische werkgroepen actief: de werkgroep Beleid en de werkgroep Spoorwegen. Af en toe worden er ook zogenaamde ad-hocwerkgroepen opgericht.

Voorzitters:

  • werkgroep Spoorwegen: Kees Smilde
  • werkgroep Beleid: Dirk Wiesé

De werkgroepen vergaderen, behalve tijdens de zomervakantie, ongeveer één keer per maand of om de twee maanden. Via discussies en studiewerk van de verschillende leden worden gefundeerde standpunten en adviezen uitgewerkt. Vaak worden deze ook in concrete actiepunten omgezet of wordt op grond van deze standpunten overleg gepleegd met politici en vervoersbedrijven.

Redactieraad Mondig Mobiel

De redactieraad van ons ledenblad Mondig Mobiel bestaat uit vrijwilligers. Samen bepalen zij het concept en de thema’s, schrijven artikels, nemen interviews af en leveren foto’s aan. Elk nummer wordt achteraf grondig geëvalueerd. Wij kijken graag uit naar jouw ideeën en standpunten om ons tijdschrift nog te kunnen verbeteren.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe redacteurs!

Interesse om mee te werken? Laat het weten hieronder weten

Interesse

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger bij TreinTramBus mee aan de kar te trekken? Op deze pagina vind je nog wat extra info (in de ledenhoek)

Aarzel bij vragen zeker niet om contact op te nemen, en we helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alles waar we mee bezig zijn, en wat er in Vlaanderen op vlak van openbaar vervoer beweegt? Dan kan je je onder andere inschrijven op de nieuwsbrief via de link hiernaast.

{{feedback.message}}

* Verplichte velden

Ik wens mij hierbij in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Door het versturen van dit formulier, verklaar ik mij akkoord met het privacybeleid.