Veelgestelde vragen over het openbaar vervoer

Bij het gebruiken van trein, tram of bus zijn er heel wat vragen die je je kan stellen. Het is daarnaast niet altijd duidelijk waar je het antwoord kan vinden, zeker nu minder en minder plaatsen bemand zijn en de afstand tussen gebruikers en buschauffeurs groter wordt. Met de FAQ hieronder pogen we antwoorden te verzamelen op de meest courante vragen. Heb je een vraag, kijk dan zeker even of je het antwoord terugvind. Staat je vraag er niet bij, neem dan even contact op, en we bekijken of we je verder kunnen helpen. Wie weet voegen we je vraag hieronder toe aan de FAQ.

Bekijk onze veelgestelde vragen

Heb ik recht op compensatie bij stakingen?

Heb ik recht op compensatie bij vertragingen op het binnenlands openbaar vervoer?

Wacht de bus op de aansluitende trein?

Wacht een trein op aansluiting?

Mag ik roken op het openbaar vervoer?

Mag ik eten of drinken tijdens de rit?

Mag ik een fiets meenemen op trein of bus?

Waar vind ik de dienstregeling en vertrektijden?

Waar vind ik de reisvoorwaarden van het vervoerbedrijf?

Waar vind ik de prijs en koop ik een binnenlands treinticket?

Waar koop ik mijn internationaal treinticket?

Waar koop ik een vervoerbewijs voor De Lijn?

Hoe neem ik een belbus van De Lijn?

Mag ik zonder ticket de trein op?

Mag ik op de trein stappen na het fluitsignaal?

Als de 2e klasse van de trein volzet is, mag ik dan in de 1e klasse gaan zitten?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Mag ik huisdieren meenemen op het openbaar vervoer?