Opening Groene Halte Lommel: Lommelse natuurparels

woensdag, 08 juni 2022

Op zondag 26 juni –net voor de aanvang van de zomervakantie- wordt de gloednieuwe Groene Halte wandeling feestelijk ingehuldigd. De wandeling is goed voor 18 km wandelplezier en brengt je langs verschillende Lommelse natuurpareltjes.

 

Op zondag 26 juni 2022 om 10u30 is het Station van Lommel de place to be voor de fervente wandelaar. TreinTramBus  ontwikkelde de voorbije maanden in samenwerking met Toerisme Lommel en stad Lommel een Groene Halte wandeling in de Stad Lommel. De wandeling brengt je onder andere langs het natuurgebied Dorperheide, het schietveld, de Blekerheide en nog meer prachtige natuurparels in Lommel.

De Groene Halte wandeling kenmerkt zich door de combinatie van wandelen en openbaar vervoer. Je reist steeds naar het vertrekpunt van de wandeling met het openbaar vervoer. Aan het eindpunt van de wandeling keer je ook huiswaarts met het openbaar vervoer. De Groene Halte wandeling in Lommel begint aan het station en eindigt aan de kerk van Lommel. Beide punten zijn vlot te bereiken met openbaar vervoer.

De volledige wandeling is beschreven in een uitgebreide wandelbrochure. Je vindt er informatie over de wandelroute, mogelijke inkortingen, Openbaar Vervoer en verschillende points of interest waarlangs de route je brengt. De wandelroute is 18,8 km lang en kan ingekort worden naar 6.2 km of 14.6 km. Op het openingsevenement op 26 juni zijn de brochures gratis te verkrijgen. Nadien zijn de brochures te bestellen via de website van TreinTramBus.

Iedereen is van harte welkom op zondag 26 juni 2022 om 10u30 aan het station van Lommel. De wandeling wordt feestelijk geopend in het bijzijn van het stadsbestuur en TreinTramBus. Nadien kan ieder die wil de wandeling inwandelen.

Foto's