Met de trein op vakantie naar het buitenland, maar hoe begin je daaraan?
vrijdag, 18 juni 2021
Nu reizen naar het buitenland opnieuw mogelijk wordt en met de zomervakantie in aantocht willen we jullie op weg zetten om veilig en duurzaam op welverdiende vakantie kan gaan. Een goede start is natuurlijk de website van de NMBS internationaal. Die biedt treinreizen aan naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, waarvan meer dan 800 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap. Concreet gaat het om 431 bestemmingen in Duitsland, 213 in Frankrijk, 185 in Nederland, 50 in Luxemburg, één in Groot-Brittannië en één in Zwitserland.
Wie een internationale trein neemt, verliest geen tijd door uren van tevoren aanwezig te moeten zijn en hoeft ook niet lang te schuiven aan de check-in. Bovendien bevinden de meeste internationale treinstations zich vlakbij of pal in het stadscentrum. Reizen met de trein is ook aangenaam: tijdens je reis kan je in alle comfort een boek lezen, naar muziek luisteren of praten met je medereizigers. Dat maakt dat voor vele reizigers de vakantie al begint op de trein.
andere sites
Naast de website van de NMBS kan je ook gebruik maken van de SNCF (EN). Deze is in het Frans, Engels en Duits beschikbaar. Ook de Deutsche Bahn website kan je helpen, al zijn niet alle teksten vertaald.
Daar neem je het vliegtuig toch niet voor? De trein is het ideale vervoermiddel voor je vakantie op middellange afstanden. We zijn ook blij om te horen dat er 2.000 buitenlandse reisbestemmingen bijkomen en dat de NMBS andere initiatieven voor nachttreinen ondersteunt. Zo zal het alleen maar makkelijker worden om op langere termijn de trein te verkiezen over andere vervoersmiddelen
Sanitaire maatregelen
Voor zowel binnen- als buitenlandse reizen blijven er belangrijke sanitaire maatregelen van kracht. Zo is het zowel in België als op internationale treinen en stations verplicht een mondmasker te dragen.
NMBS raadt zijn reizigers ook aan de geldende maatregelen in het land van bestemming te raadplegen en op te volgen. Een overzicht van deze maatregelen is per land terug te vinden op de website van Buitenlandse Zaken.