GroeneHalte.be: Wandel duurzaam de lente tegemoet!

donderdag, 21 maart 2024

GroeneHalte.be heeft een compleet nieuw wandeljasje aangetrokken. Twintig jaar geleden lanceerde reizigersvereniging TreinTramBus dit unieke initiatief. Met zijn vijftig routes verspreid over het hele land, die perfect aansluiten op het openbaar vervoer, heeft het tienduizenden wandelaars aangemoedigd om op een duurzame manier naar en van hun wandeling te reizen.

Voorzitter Peter Meukens: “De behoeften van de wandelaar zijn de afgelopen jaren veranderd en daarom hebben we de website GroeneHalte.be aantrekkelijker en aanzienlijk gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo verlagen we de drempel om met het openbaar vervoer te wandelen.”

Wat is er nieuw? Je kan nu gratis een GPX-bestand downloaden, zodat je smartphone je de weg wijst en je vandaag nog op pad kan. Wil je ook toegang tot alle digitale brochures en zo interessante uitleg krijgen bij wat je onderweg tegenkomt? Dat kan al met een lidmaatschap van slechts 22 euro per jaar. Een heleboel avonturen en een jaar lang mooie uitstapjes gegarandeerd!

 Meukens: “Bovendien schitteren al onze routes als nooit tevoren, en krijg je heldere informatie om je reis te vergemakkelijken. Je kan op GroeneHalte.be ook terecht voor wandelnieuws, handige tips en challenges, om je uitstap nog duurzamer te maken. Kortom, GroeneHalte.be is jouw startpunt voor duurzaam wandelen!“

TreinTramBus kon dit project realiseren met de steun van de Nationale Loterij en haar spelers. Later dit jaar brengt de vereniging nog een handige wandelgids uit van onze populairste wandelingen en worden tien videospots geproduceerd om deze extra in de schijnwerpers te plaatsen.