Dertig dagen minder wagen – het is voorbij maar toch niet helemaal …

maandag, 03 juli 2023

De maand juni is voorbij gevlogen. Duizenden mensen deden mee met Dertig dagen minder wagen. Via de sociale mediakanalen zagen we heel wat fijne posts passeren van deelnemers onderweg. Maar eigenlijk is iedere maand goed om vaker het openbaar vervoer te gebruiken.

Dat hoeft niet veel geld te kosten, want in juli en augustus heeft de NMBS een heel aantal interessante aanbiedingen.

  • Nieuw is het Off-Peak Unlimited-aanbod, een maandabonnement voor onbeperkt reizen binnen België voor volwassenen vanaf 26 jaar (geldig op weekdagen na 9.00 uur en in het weekend). Je betaalt hiervoor € 59 voor 1 maand in 2e klas of € 89 voor 1 maand in 1e klas. Meer details hier.
  • Ook deze zomer is het Duoticket weer beschikbaar. Met dit ticket reizen twee personen samen voor de prijs van een (1) Standaard Ticket (van 01/07 t.e.m. 03/09/2023).
  • En tot slot is er zoals de laatste jaren gebruikelijk opnieuw het supergoedkope aanbod Youth Holidays voor de -26-jarigen.

Ook met de tickets van De Lijn betaal je nooit veel. Een kleine kanttekening: De Lijn reorganiseert op 1 juli een deel van het netwerk. Sommige reizigers zullen sneller ter plaatse zijn, andere reizigers zullen langer onderweg zijn, omdat bijvoorbeeld hun halte wordt verplaatst (Heb je er last van, dan kun je dat bij ons melden). Wat onveranderd blijft: de trams en bussen van De Lijn zijn heel geschikt om tot op de eerste rij van de Gentse Feesten te geraken!