Nieuwe duurzame Groene Halte-wandeling in Noord-Limburg

vrijdag, 11 oktober 2024

Vandaag (11 oktober 2024) wordt in Lommel de Groene Halte-wandeling Langs molens en bossen van Lommel naar Pelt boven de doopvont gehouden. Ze is het resultaat van een goede samenwerking tussen de stad Lommel, de gemeente Pelt en reizigersvereniging TreinTramBus. “Met een klassieke wandeling loop je een lus, want de auto staat aan het vertrekpunt geparkeerd en dus moet je daar weer uitkomen”, zegt Peter Meukens, voorzitter van TreinTramBus. “Een Groene Halte-wandeling daarentegen biedt wandelaars veel meer vrijheid, omdat ze niet van de auto afhankelijk zijn, maar het openbaar vervoer gebruiken om op stap te gaan.”

Een Groene Halte-wandeling vertrekt immers altijd aan een station, een tramhalte of bushalte die frequent bediend wordt. En ze eindigt aan een andere halte of station. Daardoor kunnen wandelaars een groter gebied verkennen. Peter Meukens: “TreinTramBus stimuleert het openbaar vervoer niet enkel voor woon-werkverplaatsingen. Met de Groene Halte-wandeling bewijzen we dat het openbaar vervoer ook uitermate geschikt is voor vrijetijdsverplaatsingen en recreatief verkeer. En het is nog goed voor de leefkwaliteit ook, want door je met het openbaar vervoer naar en van je wandeling te verplaatsen help je het klimaat een handje.”

De nieuwe Groene Halte-wandeling Langs molens en bossen van Lommel naar Pelt loopt langs de mooiste plekjes van beide gemeenten. De route start aan het station van Lommel en eindigt aan het station van Neerpelt. Onderweg zien de wandelaars historische molens, zoals de Leyssensmolen en de Bemvoortse Molen, en genieten ze van het prachtige Nationaal Park Bosland. Uniek aan deze Groene Halte-wandeling is de boeiende combinatie van heide, bossen en cultuur.  Met afstanden van 5 tot 25 km en de optie om onderweg de bus te nemen, is de route bovendien flexibel en geschikt voor elk wandelniveau.

TreinTramBus is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. “Langs molens en bossen van Lommel naar Pelt” is de derde Groene Halte-wandeling in Noord-Limburg. In heel Limburg biedt TreinTramBus al negen Groene Halte-wandelingen aan. Voor iedere wandeling is een handige brochure samengesteld. Die zijn verkrijgbaar op de website groenehalte.be.

Beleef meer met Groene Halte

Maak je wandeling compleet met onze digitale of gedrukte wandelgids en krijg een boeiende uitleg bij de bezienswaardigheden die je ontdekt in Lommel en Pelt. En: als je lid wordt, krijg je toegang tot onze digitale wandelbrochures en meer!

Foto’s van het openingsmoment staan hier.