Home Werking Onderzoek
Onderzoek

Een belangrijk deel van de werking van TreinTramBus bestaat uit inhoudelijk onderzoek. Hieronder vind je een overzicht van onze onderzoeksprojecten.

   

Spoor 2020 (2012)

Op 8 maart 2012 heeft TreinTramBus een studiedag Spoor 2020 georganiseerd. De filosofie achter deze studiedag was dat er dringend nood was aan een visienota over het spoor vanuit het perspectief van de gebruikers. Binnen de NMBS-groep wordt er immers hard gewerkt aan plannen voor dienstregelingen en investeringen op langere termijn. TreinTramBus heeft dan ook voor deze studiedag een Visienota Spoor 2020 opgesteld. Met het document Spoor2020 – Een visie vanuit de gebruiker wil TreinTramBus de principes naar voren schuiven die voor de reiziger aan de basis liggen van een aantrekkelijke treindienst en die ervoor moeten zorgen dat de trein in de toekomst een veel grotere rol kan spelen voor alle verplaatsingsmotieven.
 > Presentaties en eindrapport

 


 

Uitstulpende haltes (2004)

In opdracht van het stadsbestuur te Gent onderzocht de BTTB via literatuuronderzoek en verworven inzichten waar uitstulpende halten kunnen liggen, welke aandachtspunten inzake vormgeving belangrijk zijn, welke juridische voorwaarden en aspecten meespelen en  welke voor- en nadelen ze hebben.
Download

 

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12