Home Over Vrijwilligers
Wij ontvangen vrijwilligers met open armen

TreinTramBus kan niet alleen rekenen op de secretariaatsmedewerkers, er zijn ook  tientallen enthousiaste vrijwilligers. Eén van de speerpunten van onze werking zijn de provinciale en nationale werkgroepen. Daarnaast zijn er mensen actief in de redactieraad van ons tijdschrift Mondig Mobiel. Heb je een goed idee voor een excursie en wil je zelf meewerken aan de organisatie ervan? Laat maar weten. Ten slotte hebben we ook vaak een helpende hand nodig voor het bemannen van onze infostand, uitdeelacties, verzendingswerk op het secretariaat, ...

 

Redactieraad Mondig Mobiel

De redactieraad van Mondig Mobiel bestaat uit vrijwilligers. Samen bepalen zij het concept en de thema’s, schrijven artikels, nemen interviews af en leveren foto’s aan. Elk nummer wordt achteraf grondig geëvalueerd. Wij kijken graag uit naar jouw ideeën en standpunten om ons tijdschrift nog te kunnen verbeteren.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe redacteurs!

Interesse om mee te werken? Laat het weten aan het Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !

 

foto werkgroepRegionale werkgroepen

De werkgroepen werden oorspronkelijk opgericht om input te leveren aan de TreinTramBus-vertegenwoordigers in de Raden van Advies van de verschillende entiteiten van De Lijn en in het Raadgevend Comité van de Gebruikers bij de NMBS.

Deze werkgroepen zijn uitgegroeid tot de regionale werkgroepen Antwerpen, BruBraLi (Brussel, Vlaams-Brabant en Limburg), Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Alle aspecten van het openbaar vervoer in de betrokken regio’s kunnen er aan bod komen.

Voorzitters:

  • werkgroep Antwerpen: Erik Heylen
  • werkgroep Oost-Vlaanderen
  • werkgroep BruBraLi: Yves Molenbruch
  • werkgroep West-Vlaanderen: Henk Himpe

Thematische werkgroepen

Daarnaast zijn er ook twee thematische werkgroepen actief: de werkgroep Beleid en de werkgroep Spoorwegen. Af en toe worden er ook zogenaamde ad-hocwerkgroepen opgericht.

Voorzitters:

  • werkgroep Spoorwegen: Kees Smilde
  • werkgroep Beleid: Dirk Wiesé

De werkgroepen vergaderen, behalve tijdens de zomervakantie, ongeveer één keer per maand of om de twee maanden. Via discussies en studiewerk van de verschillende leden worden gefundeerde standpunten en adviezen uitgewerkt. Vaak worden deze ook in concrete actiepunten omgezet of wordt op grond van deze standpunten overleg gepleegd met politici en vervoersbedrijven.

 

Overlegvergaderingen tijdens kantooruren

TreinTramBus heeft regelmatig overleg met Openbaar vervoerbedrijven, beleidsmakers en partnerorganisaties, meestal tijdens de kantooruren. 

 

Interesse om mee te werken? Contacteer het Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12