Home Contact Contactgegevens
Onze contactgegevens

locatie

TreinTramBus (BTTB vzw)
Kortrijksesteenweg 304
9000 Gent

Het secretariaat ligt op wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters.

Tel. 09 223 86 12 (secretariaat)
GSM 0471 44 47 72 (woordvoerder: enkel voor perscontacten)
E-mail Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Klik hier voor een overzicht van de TreinTramBus-medewerkers.

Rekeningnummer: 068 - 2075810 - 37
IBAN: BE35 0682 0758 1037 - BIC: GKCCBEBB
B.T.W.: BE 0430.410.873

Het TreinTramBus-secretariaat is bereikbaar op weekdagen van 10u tot 13u en van 14u tot 17u. We zijn gesloten op zaterdag, zon- en feestdagen. Tijdens de week van 21 juli en in de week tussen Kerst en nieuwjaar is het secretariaat beperkt bereikbaar.

Heb je een vraag?

In onze rubriek Veel gestelde vragen vind je misschien een antwoord op je vraag. Indien je vraag hier niet wordt vermeld, stuur je ons best een e-mail.
> Lees meer

Heb je een klacht?

TreinTramBus is geen klachteninstantie, maar een ledenvereniging die opkomt voor de belangen van de openbaar vervoergebruikers. Klachten of suggesties aan vervoersbedrijven richt men dus bij voorkeur aan de vervoersbedrijven zelf.
> Lees meer

Share/Save/Bookmark
Commentaar (9)add comment

the joker said:

Abonnenment is betaald maar de lijn wil niet verlengen
Hi ik zou zeggen pas op met de lijn en zeker met online betaling van uw abonnement want de lijn wil je abonnement niet verlengen en lijkt het geld in eigen zak te steken.

Want je krijgt een boete als je abonnement niet verlengt is of je nu betaald hebt of niet dat maakt de lijn niet uit, dan moet je maar naar de rechtbank om je gelijk te halen. Ookal heb je betaald, dan ben je volgens de lijn nog steeds verplicht om deze te betalen, want je abonnement is niet geldig.

Zo kan ik ook rik worden, je laat de mensen betalen en je geeft niets, dan in je maar boetes omdat zijn je geld hebben ontvangen en je abonnement niet verlengen.
 
vrijdag 28 december 2018 om 20:40
Stemmen: -2

overweg13 said:

abonnement betaald?
Dit lijkt me toch een broodje aap verhaal. Als je online betaald hebt, heb je toch ook altijd een betalingsbewijs. Mij is zo iets alleszins nog nooit overkomen.
 
zaterdag 29 december 2018 om 15:41
Stemmen: +2

Rian van der Borgt said:

Er kan veel misgaan
Er kan helaas van alles misgaan bij de MOBIB-kaart. Als je betaald hebt (controleer je online betalingen), desondanks een boete krijgt en De Lijn niet voor rede vatbaar is, ga dan naar de Vlaamse Ombudsdienst: www.vlaamseombudsdienst.be
 
maandag 07 januari 2019 om 12:38
Stemmen: +1

Krista De Greyt said:

Kleinzielig Lijn
Onlangs moest ik op een pendelbus stappen met het onwaarschijnlijk grappige opschrift "Ik ben een trein". Het moeten nemen van de pendel, werd een beetje verzacht en toverde zelfs een glimlach op mijn gezicht.

Vanmorgen hoor ik dat De Lijn hierover boos zou zijn. Wat is dat nu weer?
Humor verzacht de zeden, weten ze dat daar niet dan?
 
dinsdag 01 oktober 2019 om 06:49
Stemmen: +0

Peter Mortier said:

Mijn ergernis
"De Lijn" is en blijft toch altijd "De Streep" door de rekening van iedereen die het goed meent met enerzijds het openbaar vervoer en anderzijds de zorg voor een leefbaar milieu.

10 jaar geleden moest de meest perfecte elektrische bus in Gent verdwijnen gemotiveerd door de meest belachelijke argumenten (technologie niet aanwezig in Vlaanderen, te moeilijke exploitatie door teveel verschillende soorten voertuigen, blablabla...)

Elektrische bussen moeten nu in proefprojecten uitgeprobeerd worden, alsof er al niet heel wat elektrische bussen effectief rondrijden, ook in België, maar aangezien De Streep Vlaams is kunnen zij dat niet weten.

In het West-Vlaamse Brugge zijn ze er nog niet in geslaagd een laadsysteem te laten werken, omdat het systeem bij de plaatsing reeds verouderd was! Ongelooflijke argumentatie van De Streep, zo hun incompetentie bewieroken.

Elektrische bussen kunnen ook via een beperkt stuk luchtleiding laden. Hangen er in Gent toch geen kabels meer van de ex-trolleybus? Staan er geen palen meer? Zijn de tractiestations ook verdwenen?

Argumentatie van De Streep om het proefproject af te blazen: de schuld van het stadsbestuur. Proficiat!

In de meer dan twintig jaren lidmaatschap in de Gentse Milieuraad (waaronder ongeveer 15 jaar voorzitter) heb ik ervaren dat met De Lijn geen redelijk gesprek mogelijk is, en dit gevoel blijft bestaan in dit beschamend handelen van De Lijn. Het is in elk geval duidelijk dat een aantal oudgedienden van de Gentse Adviesraad voor Milieu en Natuur de naam De Lijn voor immer omdoopten tot De Streep met als ondertitel: door de rekening.

Alhoewel ik niet zo'n fan ben van privatisering van zaken die principieel tot het openbaar domein behoren, zou ik toch durven pleiten om De Streep radicaal in handen van privé uitbaters te leggen, met aan het hoofd een rationeel denkend bestuur dat durft toekomstgericht en ecologisch te handelen. Een bestuur dat de opdracht die ze kreeg vanuit de overheid ernstig neemt. Een bestuur ook dat haar verantwoordelijkheid neemt, en waar falen op ongeveer alle vlakken niet getolereerd wordt.
 
dinsdag 26 november 2019 om 12:17
Stemmen: +1

Johan Jaspers said:

staking
Uit de Morgen: “Dit moet stoppen”, zegt TreinTramBus-voorzitter Stefan Stynen. “Wij bemoeien ons niet met de relatie tussen de werkgevers en de werknemers bij De Lijn. Maar we zijn het meer dan beu dat de reizigers steeds weer de pineut zijn.”

U zou er zich godverdomme wèl beter eens mee bemoeien. U weet zo goed als ik dat de problemen bij de Lijn zich voordoen omdat nieuw-rechts, dat nu in Vlaanderen aan de macht is, de Lijn wil privatiseren en daarom zogenaamde "besparingen" doorvoert, waardoor een fatsoenlijke service onmogelijk is. Ga eens rechtstreeks naar de politiek (de Vlaamse regering) in plaats van de Lijn te blijven bashen en stop met op de verkeerde vijand te schieten.
 
vrijdag 03 januari 2020 om 13:25
Stemmen: -1

Tamara Ausseloos said:

Dienstverlening
Beste,

Ik weet niet of het hier mag maar ik zit met een vraag/probleem.
Wij wonen in een boerendorpje Wange/Landen. Hier is gelukkig een goede busverbinding tussen Tienen Sint Truiden ( lijn 313).
Nu hebben wij via via gehoord dat de lijn de kleine dorpjes niet meer zou bedienen tegen 2022. De lijn bevestigd niet maar wel dat er tegen 2022 veranderingen op til zijn. Dit kan ik helaas niet snappen. Iedereen maar bezig over meer openbaar vervoer en dan zouden ze dat doen. Ze moeten maar een aantal km rondrijden.
Hier komen juist veel mensen wonen voor de goede busverbinding.

En zo nemen ze toch ook een beetje de vrijheid van de jeugd af.

Vg
Tamara
 
vrijdag 04 september 2020 om 19:27
Stemmen: +0

Michel Dhont said:

Bus 55
Ik neem reeds 40 jaar de bus 55 Gent-Zelzate. Dit is de enige verbinding tussen Zelzate en de buitenwereld. Een bus per uur
tijdens de "daluren". Gevolg: overvolle bussen. Tijdens de corona-periode: zelfde scenario. Houding van de chauffeurs: het
maakt ons niet uit of we kartonnen dozen vervoeren of mensen. De bussen worden niet gereinigd. Er is geen enkele controle
meer. Mondmaskers hangen op de kin. Fietsen worden meegenomen op de bus. Ik heb geen keuze: ik ben verplicht de Lijn
te gebruiken voor mijn woon-werkverkeer. Iedere dag is ergernis mijn deel. Het grootste deel van de reizigers bestaat uit aso's
en marginalen ( zij rijden gratis en vervelen zich op de bus in plaats van thuis ). Trajectduur Zelzate-Gent Sint Pieters: minimum 1 uur.
 
vrijdag 22 januari 2021 om 12:10
Stemmen: +2

HUS1995 said:

...
Het wordt erger en erger met De Lijn, dank zij nieuw rechts van Vlaanderen en de kiezers die daarop gestemd hebben.
 
zaterdag 23 januari 2021 om 21:02
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12