Home Actueel Persberichten Reizigers eisen oplossing voor de situatie in Brussel-Noord
Reizigers eisen oplossing voor de situatie in Brussel-Noord
maandag, 06 mei 2019 12:16

Brussel-Noord-StStGisteren deelden de vakbonden van De Lijn mee dat de bussen vanaf vandaag niet meer in Brussel-Noord zouden stoppen. Later op de dag communiceerde De Lijn dan weer dat alle bussen tot het Rogierplein zouden rijden. In de praktijk blijkt dat echter niet altijd het geval en heerst er grote chaos. Intussen moeten reizigers die een abonnement hebben voor een bus tot Brussel-Noord extra betalen om de laatste kilometers met de metro van de MIVB af te leggen.

Reizigersorganiatie TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop eisen dat de verschillende bevoegde overheden een menswaardige oplossing zoeken voor de vluchtelingen en transmigranten die in het Noordstation verblijven. "Hoewel we begrip kunnen opbrengen voor de bezorgdheden voor de chauffeurs, vragen we met aandrang dat er een transversale oplossing zou komen voor de schrijnende toestanden aan het Noordstation zodat het station zijn kernfunctie van multimodaal knooppunt tussen trein, tram en bus kan terugkrijgen", klinkt het bij beide organisaties.

Zolang er geen oplossing is voor het probleem en de bussen Brussel-Noord niet aandoen, eisen TreinTramBus en Test Aankoop dat reizigers met hun vervoerbewijs van De Lijn toegang zouden krijgen tot de metro om het niet meer bediende traject af te leggen tussen Bockstael, het Weststation, Simonis, Rogier enerzijds en Brussel-Noord anderzijds.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12