Home Actueel Persberichten Verbolgen over zoveelste wilde staking De Lijn Vlaams-Brabant
Verbolgen over zoveelste wilde staking De Lijn Vlaams-Brabant
vrijdag, 31 maart 2017 12:15

Een deel van de buschauffeurs in Vlaams-Brabant legde gisteren en vandaag zonder voorafgaande aankondiging het werk neer. Reizigersvereniging TreinTramBus is niet te spreken over deze gang van zaken.

Een deel van het personeel van De Lijn Vlaams-Brabant legde gisteren spontaan het werk neer, vandaag breidde de actie uit naar heel de provincie. "Dit loopt de spuigaten uit", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Het is in 2017 al de vierde wilde staking in Vlaams-Brabant. Onvrede van het personeel wordt op de rug van de reizigers afgewenteld. Die hebben niet alleen geen verweer ertegen maar, erger nog: zijn worden telkens weer in de kou gezet door de actie niet op voorhand aan te kondigen. Op die manier hebben klanten niet de kans om op zoek te gaan naar een alternatief."

TreinTramBus roept vakbonden en werkgever op om afspraken te maken over het gebruik van het stakingswapen, zodat wilde stakingen in de toekomst vermeden worden. Als dit niet lukt, vragen we een wettelijke regeling. "TreinTramBus respecteert het stakingsrecht, maar reizigers hebben ook rechten."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12