Home Actueel Persberichten Beter openbaar vervoer nodig tijdens Oosterweelwerf
Beter openbaar vervoer nodig tijdens Oosterweelwerf
woensdag, 15 maart 2017 16:23

Positief over Oosterweelcompromis, maar...
TreinTramBus: ook tijdens werkzaamheden beter openbaar vervoer nodig

Vandaag wordt het Oosterweelcompromis voor de Antwerpse mobiliteit aan het publiek voorgesteld. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert positief én vraagt tegelijkertijd aandacht voor de hinder tijdens de werkzaamheden. Het openbaar vervoer moet versterkt worden en de doorstroming van tram en bus moet gegarandeerd blijven.

tram 11 in de file

Het Oosterweelplan dat vandaag voorgesteld wordt, is goed voor de leefbaarheid van Antwerpen. In het plan wordt een massale verschuiving vooropgesteld van de auto naar duurzame vervoermiddelen, onder andere door meer investeringen in het openbaar vervoer. "Uiteraard juichen we dit toe", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Maar er moet ook aandacht besteed worden aan de hinder tijdens de werkzaamheden, want die zullen jarenlang duren. TreinTramBus pleit er dan ook voor om in het minderhinderplan een versterking van het openbaar vervoer op te nemen: enerzijds met doorstromingsmaatregelen voor tram en bus, anderzijds met een verbetering van het aanbod. Alleen zo kunnen automobilisten overtuigd worden om hun auto al tijdens de werffase te laten staan."


De enorme files door de werken aan de Turnhoutsepoort bewijzen dat een minderhinderplan nodig is. Bussen en trams lopen vertragingen op tot anderhalf uur.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12