Home Actueel Persberichten Tarief NMBS+De Lijn is "Goed voor A"
Tarief NMBS+De Lijn is "Goed voor A"
vrijdag, 10 maart 2017 14:19

Nu snel uitbreiden naar andere steden en regio's, zegt TreinTramBus

NMBS en De Lijn lanceren nog dit jaar een gemeenschappelijk abonnement voor trein, tram en bus in de regio Antwerpen. Dat schrijven enkele kranten vandaag. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert enthousiast en vraagt dit initiatief zo snel mogelijk uit te breiden naar andere steden en regio's.

foto tickets en abonnementen

Tot op vandaag bestaan alleen binnen de grenzen van het Brussels Gewest gemeenschappelijke tickets voor alle openbaar vervoer. "We doen het daarmee slechter dan de meeste andere landen in Europa", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "We zijn dan ook zeer blij dat NMBS en De Lijn nu het initiatief nemen voor een gecombineerd abonnement in en rond Antwerpen. Zowel De Lijn als de trein kunnen dan een veel grotere rol gaan spelen in stad en voorstad. Dit initiatief is 'goed voor A', zeggen we met een knipoog naar de Antwerpse communicatiecampagnes."

Wel is het essentieel dat het over een voldoende groot gebied rond Antwerpen gaat. Niet alleen voor de stad , maar ook – en méér nog – voor het grootstedelijke gebied is de combinatie van de trein en De Lijn een sterke tandem als er een gemeenschappelijk tarief komt. We vragen dan ook om deze tariefintegratie toe te passen in een ruime straal rond Antwerpen, bijvoorbeeld met tariefzones in de vorm van concentrische cirkels, zoals in het buitenland. Het aanbod van (streek-)bus en trein kunnen dan beter op elkaar worden afgestemd. Veel reizigers kunnen tijd winnen als zij aan de rand van de stad, of ver daarbuiten, overstappen van bus op trein. Maak er vooral een transparant systeem van voor iedereen: "Keep it simple!"

Na Antwerpen moet het gemeenschappelijk tarief zo snel mogelijk worden ingevoerd in andere steden en regio's. Ook daar nemen de verkeersproblemen hand over hand toe en kunnen trein en bus samen een aantrekkelijk alternatief vormen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12