Home Actueel Persberichten Meerhout wil bus naar Mol
Meerhout wil bus naar Mol
vrijdag, 10 maart 2017 00:00

Ruim 1.200 antwoorden op enquête

Een duidelijke meerderheid van de Meerhoutenaren wil een reguliere busverbinding naar Mol. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête, waarop we meer dan 1.200 antwoorden ontvingen. De actievoerders stappen nu met de enquêteresultaten in de hand naar De Lijn om meer bussen te vragen.

foto meerhout

De gemeente Meerhout, de werkgroep Alleman Mobiel, Vormingplus Kempen en TreinTramBus stellen vandaag de resultaten van de enquête voor. 1.240 mensen vulden de enquête in, waarvan 92% Meerhoutenaren. De meerderheid (63%) geeft aan dat hij zich minstens één per week naar Mol wil verplaatsen. De belangrijkste redenen om naar Mol te gaan zijn winkelen (75% van de respondenten) en gezondheidszorg (64%).
De helft (53%) van de respondenten zegt ook dat het af en toe niet lukt om naar Mol te rijden: logisch, want momenteel rijden er alleen in de spits enkele bussen. Als er bussen komen, zullen die goed gebruikt worden: de overgrote meerderheid (94%) geeft aan dat ze de bus zal nemen, als die er eenmaal is. In Mol moet de bus zeker het centrum, het ziekenhuis en het station bedienen. "Niet moeilijk", zeggen de actievoerders, "de drie bestemmingen liggen allemaal dicht bij elkaar."

Met dit dossier in de hand nodigen de actievoerders De Lijn uit voor overleg om meer bussen te vragen. Het overleg is gepland op 22 maart. De gemeente Meerhout wil ook zijn duit in het zakje doen om de bus aantrekkelijker te maken. Ze onderzoekt een derdebetalerssyteem, waardoor het gebruik van de bus goedkoper wordt.

Klik op de links voor een overzicht van de enquêteresultaten: Samenvatting resultaten / Volledige resultaten

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12