Home Actueel Persberichten TreinTramBus tegen afschaffing Gentse tram 22
TreinTramBus tegen afschaffing Gentse tram 22
maandag, 13 februari 2017 21:13

TreinTramBus vraagt uitbreiding tram 22

Gent, 9 december 2016

De Lijn wil de Gentse tramlijn 22 afschaffen. Reizigersvereniging TreinTramBus protesteert tegen deze amputatie van het tramnet en stelt als alternatief een korte uitbreiding naar de Van Swedenlaan voor om deze lijn te valoriseren.

Tramlijn 22 in de Gentse deelgemeente Gentbrugge wordt te weinig gebruikt, zegt De Lijn. Daarom wil de vervoermaatschappij deze lijn afschaffen. Reizigersvereniging TreinTramBus protesteert. "De reizigers van die lijn verliezen daarmee hun verbinding naar het Zuid en het Gentse winkelcentrum", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. "Deze ingreep gebeurt ook zonder enig overleg met de reizigers".


Tramlijn 22 werd een paar jaar geleden al ingekort tot het Dienstencentrum Gentbrugge in plaats van de Boswachterstraat. De sporen naar de Boswachterstraat worden nu gebruikt om afgedankte trams op te stellen.

TreinTramBus lanceert nu een voorstel om de tramlijn over 150m door te trekken van de Boswachterstraat naar de Emiel Van Swedenlaan. "Zo kan de tramlijn gevaloriseerd worden: de dichtbevolkte wijken "Tineke Van Heule" en "Boer Janssens" krijgen dan een optimale verbinding met het stadscentrum en de andere Gentenaars kunnen zo de groenpool "Gentbrugse Meersen" beter bereiken. Dit korte stukje tramlijn vergt geen onteigeningen en hindert op geen enkele manier de omwonenden. De Lijn en de Stad Gent moeten hier samen hun schouders onder zetten."

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12