Home Werking Promotie en campagnes

Spoorlijncomité haalt slag thuis maar ijvert voor meer!

Op donderdagavond wordt aan station Gent-Sint-Pieters de nieuwe laatavondtrein naar Oudenaarde feestelijk verwelkomt door tientallen reizigers. TreinTramBus VZW en de Provincie Oost-Vlaanderen hebben via de Spoorlijncomités er aan gewerkt om dit te verkrijgen. "De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. We gingen zelfs langs bij Jo Cornu om onze wensen voor te leggen ... met resultaat! Zo zorgden we voor nieuwe fietsenstallingen in Oosterzele, nieuwe schermen in De Pinte, een bushalte aan het station van Gavere en dus nu ook de laatavondtrein op weekdagen naar Oudenaarde", zegt gedeputeerde Peter Hertog, initiatiefnemer van de Spoorlijncomités. "Doordat de trein nu later vertrekt (om 23u ipv 22u15), krijgen mensen die in ploeg werken de kans om met de trein naar huis te gaan, kan men in Gent nog een concertje meepikken of kan men eens naar de cinema gaan. " Hoewel de organisatoren zeer blij zijn met deze 'nieuwe' trein, beseffen ze dat er nog veel werk aan de winkel is.

De organisatoren willen dit moment aangrijpen om het belang van laatavondtreinen in het algemeen aan te tonen. Met deze actie willen ze dan ook een signaal geven aan de NMBS en de bevoegde politici dat er ook tijdens de vroege en late uurtjes een goed treinaanbod moet zijn. "Het aanbod op deze tijdstippen én in het weekend wordt verder afgekalft terwijl het aantal reizigers, ook op deze regionale spoorlijnen, blijft stijgen. Uit enquêtes die we afnamen bij de reizigers op de spoorlijn Gent –Ronse en Gent – Geraardsbergen, bleek dat het voor de reizigers, naast voldoende capaciteit tijdens de spitsuren, héél belangrijk is dat er een goed avond- en weekendaanbod is. Op veel regionale spoorlijnen rijdt er nu in het weekend maar één trein om de twee uur, dat is veel te weinig" zegt Evelien Marlier, projectverantwoordelijke van de Spoorlijncomités.

Naast deze actie zullen TreinTramBus VZW en Provincie Oost-Vlaanderen in de loop van januari een dossier voor de NMBS opmaken met een aantal prioritaire aanpassingen die door te voeren zijn begin 2015. Vanaf 5 januari zal er een digitaal meldpunt gelanceerd worden waarop reizigers hun klachten en suggesties met betrekking tot de nieuwe dienstregeling kenbaar kunnen maken. "Wij zijn er van overtuigd dat dit meldpunt het dossier kracht zal bij te zetten en roepen de reizigers dan ook op om hier dankbaar gebruik van te maken", aldus Peter Hertog, gedeputeerde voor Mobiliteit bij de Provincie Oost-Vlaanderen.

Share/Save/Bookmark
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12