Resultaten enquête Gavere
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 21 mei 2013 10:12

Begin 2013 konden de inwoners van Gavere deelnemen aan een enquête over de mobiliteit en de stationsomgeving in Gavere. 192 inwoners namen hieraan deel en gaven hun mening en suggesties over dit onderwerp.  

Op 16 mei werden de resultaten onder grote belangstelling voorgesteld in zaal De Racing in Gavere. Alle geïnteresseerde inwoners van Gavere konden deze voorstelling bijwonen en konden vragen stellen aan vertegenwoordigers van De Lijn, NMBS, provincie Oost-Vlaanderen en gemeente Gavere. Achteraf werd er nog wat bijgepraat op de receptie.

Uit de analyse van de resultaten bleek dat de inwoners veiligere fiets- en voetpaden wensen en een totaalaanpak van de Stationsstraat (betere doorstroming, aanpak fietssuggestiestrook, bushalte aan station plaatsen) zich opdringt. Daarnaast is er een grote vraag naar concrete aanpassingen aan het station (o.a. meer schuilhuisjes, fietsenstallingen en een ticketautomaat plaatsen).

De gemeente en de NMBS beloofden in elk geval werk te maken van extra parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Ook een bushalte bij het station en een ticketautomaat op het perron zullen op korte termijn tot stand komen.

Deze enquête kadert in de werking van het Spoorlijncomité Gent-Ronse.

Share/Save/Bookmark
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12