Home Werking Onderzoek
Hoogwaardig Openbaar Vervoer

rouen-teorVoor grote en regionale steden bieden tramsystemen de meest hoogwaardige mobiliteitsoplossing, vindt TreinTramBus. De Lijn plant dan ook geheel terecht uitbreiding van bestaande tramnetten, en bovendien nieuwe tramnetten in steden als Kortrijk en Mechelen. Of de beschikbare budgetten echter zullen volstaan om deze dromen waar te maken, valt af te wachten. Waar trams niet haalbaar zijn bieden hoogwaardige bussystemen een interessant alternatief.

Onder hoogwaardig verstaan we buslijnen met een groot deel eigen bedding, comfortabele bussen, een hoge frequentie en een hoog niveau van informatie, kortom een buslijn met het niveau van een tramlijn.

Voor het project 'Hoogwaardig busvervoer' inventariseerde en analyseerde TreinTramBus een aantal bestaande hoogwaardige bussystemen in het buitenland. Zo bezochten we Utrecht, Almere, Bocholt, Euskirchen, Parijs, Lorient, Nantes en Rouen. Geïnteresseerde Vlaamse stadsbesturen gingen mee op terreinbezoek naar Rouen en op 8 november volgde een rondetafel met de stadsbesturen, de Vlaamse overheid en De Lijn.

Hierbij de presentaties van de eerste stuurgroep (7 september 2011):

Een selectie van de opnamen die tijdens het bezoek aan Rouen werden gemaakt.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12