Home Werking Busje komt zo Pilootregio's PopUp MobiCafé Ronse
PopUp MobiCafé Ronse


flyer test

 

Afgelopen maanden hebben we heel intensief gepraat, gedacht en gewerkt aan het bereikbaar maken van Ronse voor iedereen, ook voor mensen met een beperkt  budget.

De zeer visuele verslagen van deze sessies vind je hier: sessie1 en sessie2

Samen met bewoners (ook kwetsbare bewoners) hebben we ideeën geformuleerd en deze verder uitgewerkt tot concrete oplossingen om vervoersarmoede bij  kwetsbare Ronsenaars aan te pakken. Gelijktijdig heeft het stadsbestuur zich ingeschreven in een gesubsidieerd project om de komende maanden een Mobipunt aan  het station te voorzien. Dit vinden we uiteraard een mooi initiatief en we zagen dan ook hele nauwe linken met de vervoersprojecten die we in kader van 'busje komt  zo' bedachten:

  • MobiBuddy: met de MobiBuddy onderzoeken we of hulpvragen gemakkelijker gaat indien de hulpVERLENER zich zichtbaar maakt in plaats dat de hulpVRAGER zich telkens kwetsbaar moet opstellen. Hiervoor werken we graag samen met TRIAMANT Ronse en hun zorgplatform PLEASE.
  • TaxiTo: met TaxiTo willen we het mee-rijden met iemand aantrekkelijker en dus evidenter maken. Het PLEASEplatform kan hierbij vraag en aanbod op elkaar afstemmen.
  • Mobi(informatie)Café: in het MobiCafé geven we reizigers laagdrempelige en op maat informatie over hun verplaatsingen in en rond Ronse. We staan deze persoonlijk te woord en herintroduceren de loketfunctie voor alle vervoersmodi in Ronse.

Deze projecten worden van 18 tot 20 december uitgetest in de wachtruimte van het station in Ronse: alle passanten en reizigers mogen hun mening geven over de locatie van en het aanbod in het MobiCafé en hoe deze informatie wordt doorgegeven. De resultaten van deze algemene proefperiode worden nadien voorgesteld aan het stadsbestuur. In kader van de uitwerking van de Mobipunten in Ronse kunnen zij beslissen over de elementen die meegenomen worden als vaste waarden bij hun Mobipunt.

 

Kom dus zeker langs en test samen met ons het MobiCafé Ronse uit!

dinsdag 18 december (8u30-13u30) - woensdag 19 december (12u30-16u30) - donderdag 20 december (8u30-13u30)

 

 

 

Share/Save/Bookmark
 

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12