Home Werking Busje komt zo Pilootregio's
Pilootregio's

Vanaf 2018 tot half 2019 gaan we met 'Busje komt zo' daadwerkelijk aan de slag rond lokale bereikbaarheid in de Vlaamse Ardennen. In workshops met en door de bewoners van 5 testregio's werken we samen met experten en beleidsverantwoordelijken aan kleinschalige testopstellingen. 

beeld5 ruraal vervoer

Elke regio heeft haar eigen thema waarrond gewerkt wordt. In Ronse gaat dit bijvoorbeeld over lokale bereikbaarheid voor iedereen, ook voor zij die minder hebben. In Wortegem-Petegem onderzoeken we de inzet van fietstaxi's in landelijk gebied enz. Maar deze proefregio's liggen nog niet allemaal vast. Heb je een mobiliteitsnood die in je streek door een ruime groep wordt ervaren en weet je niet hoe je hiermee verder moet? Of heb je een mobiliteitsoplossing en zoek je aansluiting bij een ruime groep kwetsbaren? Neem contact op met  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Dan bekijken we het samen.

Woon je in één van de 5 regio's en wil je samen met experten en andere bewoners denken en werken naar oplossingen rond lokale bereikbaarheid? Schrijf je dan zeker in voor één van de workshops/co-creatiesessies.Ronse

ronse quadriGEZOCHT: MEEDENKERS EN MEEDOENERS OM SAMEN OPLOSSINGEN UIT TE WERKEN

Geraken waar je wilt of moet geraken, gaat ons allen aan, hoe oud je ook bent of hoe je je ook verplaatst. Ronse i.s.m. de Vrolijke Kring, Samenlevingsopbouw, Handiklap en Trap maakt werk van een goede bereikbaarheid voor iedereen en nodigt haar bewoners, lokale verenigingen, scholen en handelaars uit om na te denken over slimme mobiliteitsoplossingen. Heb jij zin om de komende maanden samen met andere inwoners en experten te werken rond het thema 'Ronse bereikbaar voor iedereen, ook voor mensen met een beperkt budget'?

 
Wortegem-Petegem

WortegempetegemIn deze landelijke gemeente heb je een mooi arsenaal ter beschikking aan aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Ons onderzoek in samenwerking met 't Sneukelwiel spitst zich toe op het inzetten van deze aangepaste fietsen als fietstaxi's voor kleine sociale verplaatsingen: bijvoorbeeld naar de kapper, de bakker, het gemeentehuis enz. Van zodra we een concrete planning hebben brengen we jou graag op de hoogte; geef je alvast hiervoor op zodat je als eerste meer te weten komt! Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Oudenaarde

Logo oudenaardeNog even geduld, spoedig meer informatie over Oudenaarde te vinden. We werken samen met Sociaal Huis Oudenaarde. De mobiliteit van senioren uit de deelgemeenten is onze gezamenlijke bezorgdheid en dat willen we eerst grondig onderzoeken. Raakt dit onderwerp je ook? Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en we brengen je als eerste op de hoogte van de aanpak en acties.

 
Kruisem

kruisemMet de fusie tot Kruisem wordt dit een zeer uitgestrekte gemeente, dit maakt het voor ouderen nog moeilijker om zich dagelijks te verplaatsen. OKRA Huise is alvast bezorgd over wat dit voor haar oudere leden zal betekenen. Jij misschien ook, om welke reden dan ook?

We hebben nog geen concrete planning maar je kan Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wij houden je dan op de hoogte van de verdere stappen en data.

 
Geraardsbergen

GeraardsbergenIn eerdere gesprekken met inwoners en beleidsmakers in Geraadsbergen reikten zij het thema 'lokale bereikbaarheid voor de bewoners bij grote evenementen' aan. Denk jij hier ook over na en zou je dat graag mee helpen oplossen? Of heb je een andere meer urgente mobiliteitsnood? Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zo verzamelen we gegevens van alle bewoners die samen met ons hieraan willen werken en kunnen we misschien toch nog van start gaan?

 


© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12