Home Leden Excursies Gegevens - INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne

E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
Wanneer:
21.06.2019
Categorie:
Excursies

Beschrijving

De wandeling (lengte circa 15 km, kortere varianten zijn mogelijk) loopt van de polders te De Panne tot aan de Hoge Blekker en dan terug via strand en duin naar de De Panne. Op de wandeling wordt de evolutie en de (kultuur)geschiedenis van het duingebied toegelicht.

We vertrekken aan de tramhalte Moeder Lambiek in De Panne, gelegen aan het Calmeyn-bos. Langs de grens tussen de polders en de Oosthoekduinen wandelen we verder naar het gehucht Kerkepanne, aan de grens met Koksijde. Vandaar gaat het naar het natuurgebied de Noordduinen. Wat verder genieten we aan de windmolen van de De Duinenabdij van ons meegebrachte lunchpaket. In de namiddag wandelen we verder naar de Hoge Blekker, één van de blikvangers van de Vlaamse kust. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van de kuststrook. We keren terug langs een aantal culturele en historische bezienswaardigheden in Sint-Idesbald en vandaar langs het strand en de duinen naar De Panne Markt.

Plaats en tijdstip van afspraak - zondag 21 juni 2020! 

Afspraak onder de luifel van Station Gent-Sint-Pieters, 9.45u. Vertrek met de trein te Gent-Sint-Pieters 9.53u, aankomst De Panne 11.08u. Voor de deelnemers die met de Kusttram komen afspraak aan tramhalte Moeder Lambiek om 11.30u. Terug vanuit De Panne in principe met de trein van 16.52u., aankomst Gent 18.07u. (verbinding om het uur) of met de tram.

Deelname

Deelname is gratis; de ritten met de trein (of tram) zijn niet inbegrepen.

De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen (deels paden in mul duinzand).

Begeleiding

Rudy De Ceunynck, lid Algemene Vergadering TTB. De ingeschreven deelnemers krijgen enkele dagen voor de wandeling een update en de route in gpx- en kmz-formaat.

Inschrijving

Inschrijving verplicht: de inschrijvingen zijn afgesloten! Het maximum aantal deelnemers werd bereikt.

Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12