Home Leden Excursies Gegevens - Groene Halte Oud-Heverlee - Gastuche

E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Groene Halte Oud-Heverlee - Gastuche
Wanneer:
22.07.2018
Categorie:
Excursies

Beschrijving

benedendijlevalleiOp zondag 22 juli verkennen we de Groene Haltewandeling 'Dijlevallei' tussen Oud-Heverlee en Gastuche. Vanaf station Oud-Heverlee gaan we eerst naar Korbeek-Dijle, waar we opwaarts langs de oevers van de meanderende Dijle, door weiden en bossen en langs enkele vijvers stappen. Onderweg komen we onder meer voorbij het bekende natuurreservaat 'Doode Bemde', het Grootbroek in Sint-Agatha-Rode en de vijvers van Pécrot. Onderweg zullen we maar liefst vijf keer de gewestgrens oversteken.

De totale lengte van de wandeling bedraagt ongeveer 17 km tot Gastuche, maar een kortere variant tot Florival (12,8 km) is ook mogelijk.

Neem best een lunchpakket mee voor het middagmaal: als het weer gunstig is kunnen we ergens op een weide picknicken. Bij slecht weer kun je je lunch verorberen in café "In de Rapte" in Sint-Joris-Weert. Wat later kunnen we nog een pintje drinken in Pécrot, aan de oever van de vijver...

Plaats en tijd van afspraak: Station Oud-Heverlee om 10.10u. We wachten op de S20-trein uit Leuven die goede aansluiting op de IC uit Oostende (7.42), de L-trein uit Antwerpen (8.45) en de IC uit Hasselt (8.37) heeft. Voor de deelnemers die een aansluiting missen is het nog mogelijk de volgende S20 tot Sint-Joris-Weert te nemen, waar de groep rond 12u. zal aankomen. Terugreis: de terugreis kan vanuit Sint-Joris-Weert, Gastuche of Florival, van waaruit ieder uur een S20-trein vertrekt naar Ottignies en naar Leuven.

Deelnameprijs: de deelname aan deze wandeling is gratis; de rit met trein is niet inbegrepen. Tip: indien u met een weekendbiljet reist via Leuven, koop dan een ticket tot Gastuche, dan bent u ook in orde voor de terugreis.

Begeleiding: Benoit Debbaut. Gedetailleerde info is verkrijgbaar via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De dag zelf is de organisator bereikbaar op het nummer 0478 79 13 84.

Inschrijving: voor 18 juli 2018 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12