Home Leden Excursies Gegevens - Excursie naar Luxemburg

E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Excursie naar Luxemburg
Wanneer:
19.05.2018
Categorie:
Excursies

Beschrijving

LUXTRAM-PONT-ARTISTE-JUIN2015-1328x1328pxlOp zaterdag 19 mei reizen we naar Luxemburg-stad om er ter plaatse het openbaar vervoer te verkennen, o.a. de eerste fase van de nieuwe tramlijn (open sinds 10 december) en de spectaculair ogende “funiculaire”, een kabelbaan op sporen tussen het nieuwe spoorwegstation “Pfaffenthal-Kirchberg” (op de spoorlijn Luik – Luxemburg) en de 39 meter hoger gelegen tramhalte op de “Pont Rouge”.

Omwille van de vele werven op de treinverbindingen naar Luxemburg, reizen we uitzonderlijk met een touringcar. Die brengt ons via een pittoresk parcours van Brussel naar Ettelbruck. Onderweg zal Luxemburg-kenner Nico Callens uitleg geven over de verschillende aspecten van de Luxemburgse samenleving en de Luxemburgse mobiliteit. Vanuit Ettelbruck reizen we dan per trein naar het nieuwe station Pfaffenthal-Kirchberg. Met funiculaire en tram gaat het verder naar de Kirchberg. Daar is pauze voorzien voor het middagmaal. Na de middagpauze reizen we met tram en bus verder naar het centrum. Daarbij hebben we ook aandacht voor de inzet van hybride bussen en de verdere uitdagingen waarvoor Luxemburg staat. We eindigen de dag met een geleid bezoek met Nederlandstalige gids aan de Kazematten, een schoolvoorbeeld van militaire bouwkunst in Europa.

Plaats en tijdstip van afspraak: Station Brussel-Zuid om 7u45, in de centrale gang ter hoogte van Sam’s Café (tegenover de Eurostarterminal). We zijn in Brussel terug tegen 20u30. Voorzie best een picknick voor ’s avonds.

Deelnameprijs: 42 euro per persoon. Inbegrepen: bus heen en terug vanuit Brussel-Zuid, de verplaatsingen in Luxemburg en het geleid bezoek aan de Kazematten.

Begeleiding: Nico Callens, Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , gsm 0485 98 03 39

Inschrijving: Inschrijving vóór 8 mei 2018 bij voorkeur via het online formulier (ledenhoek), via mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent. Vermeld ook je telefoonnummer (bij voorkeur gsm) en desgevallend je e-mailadres. Maak ook het juiste bedrag over op rekening BE35 0682 0758 1037 met vermelding ‘Excursie Luxemburg’.

Commentaar (1)add comment

dirk baeke said:

...
Beste,

Op lijn 42/43 zijn geen werven, bovendien rij je tussen Leuven en Luik tegen 200 km per uur en geeft de trein in Luik aansluiting op de IC naar Ettelbrück en Luxemburgsmilies/wink.gifsmilies/shocked.gifsmilies/angry.gif
 
vrijdag 27 april 2018 om 20:38
Stemmen: +3

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12