E-mail Print

Excursies

Evenement 

Titel:
Symposium "Grensbus of busgrens?"
Wanneer:
28.10.2017
Categorie:
Algemeen

Beschrijving

baarle-nassau28 oktober: Busgrens of Grensbus?

De Nederlandse en Vlaamse reizigersverenigingen Rover en TreinTramBus organiseren op zaterdagmiddag 28 oktober onder de titel Busgrens of Grensbus? een symposium over het grensoverschrijdende busvervoer over kortere afstanden. We zijn te gast bij de gemeente Breda.

Wat staat u te wachten?
Onder leiding van Peter Meukens uit Hasselt zullen we samen met vertegenwoordigers van de vervoerbedrijven De Lijn en Arriva en met politici uit Vlaanderen en de Nederlandse grensprovincies ingaan op de problemen en op de (on)mogelijke oplossingen.

Het belooft een interessante middag te worden, waarbij het nu eens niet gaat over reizigersstromen in treinen tussen internationale metropolen. Wel over de kansen die het regionale openbaar vervoer óók over de landsgrens heen biedt om de regio's aan weerszijden van de grens bereikbaar te houden, bijvoorbeeld over nut en noodzaak van bussen uit Maaseik naar Sittard of Weert.

Discussieer mee!
Van Knokke tot Lanaken nemen we bestaande en verdwenen verbindingen onder de loep. De wensen van TTB en Rover zullen in een manifest worden verwoord. Aan de orde komen ook andere problemen die voor de vervoerbedrijven opduiken als ze een verbinding willen inleggen. Aan de politiek dan de uitdaging om met oplossingen te komen!

Het programma start om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en eindigt om 16.40 uur, waarna nog nagepraat kan worden tijdens de borrel.

Aanmelding is mogelijk op www.rover.nl/grensbus

Na uw aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor het symposium per e-mail informatie over de precieze lokatie en het programma.

Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

busy