Home Documentatie Tijdschrift Hoe GPX of KML files gebruiken
Hoe GPX of KML files gebruiken

Voor de wandeldag zijn een aantal wandelingen digitaal aangeboden, zodat ze in veilig in bubbel kunnen gewandeld worden. Hieronder vind je informatie over hoe je deze digitale wandelingen kan gebruiken, met of zonder internetverbinding. Daarnaast kan je de GPX files in de meeste gevallen ook uploaden in een (wandel)GPS. De GPX tracks zijn toegankelijk in de ledenhoek (niet leden kunnen simpel per mail de nodige GPX file aanvragen). 

Hoe kan ik de gpx of kml/kmz bestanden gebruiken?

Daarvoor heb je een mobiele smartphone nodig (androïd of iphone) voorzien van een gps-antenne. Dan geraak je vlot op je bestemming dankzij gps-apps (ingebouwd of te downloaden). Aan te raden is een model met een grotere batterijcapaciteit, bij voorkeur minstens enkele dagen stand-by. Heb je al een smartphone met gps-antenne kan je het sowieso al eens proberen. Dankzij de GPS-antenne weet je steeds exact waar je je bevindt.

Welke app kan ik gebruiken?

Met kml/kmz bestanden kan je sowieso al Google maps gebruiken. Hiervoor kan je de links gebruiken in op de vorige pagina te vinden zijn

Kan ik off-line met een GPS-app werken?

Niet alle Navigatie-apps werken ook off-line, nogal wat apps vergen een data connectie via mobiel netwerk (of wifi). Ook Google-maps vergt een dergelijke connectie.

Twee apps die off-line werken en Openstreetmaps (https://www.openstreetmap.org/) gebruiken zijn (beide beschikbaar voor androïd en iphone):

- Maps.me (https://maps.me/) ondersteunt kml/kmz; gratis onbeperkt aantal downloadbare kaarten mits reclame toe te laten.

- OSM AND maps (https://osmand.net/) : ondersteunt ook GPX. Beperkt aantal kaarten downloadbaar (waaronder België). Voor meer kaarten is de app betalend. Voordeel van deze app is dat ze over turn-by-turn navigatie beschikt (zoals bij een klassieke GPS-navigatie toestel).

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12