Home Actueel Persberichten Reizigers blij met beloofde snellere treinverbinding tussen Hasselt en Brussel-Noord
Reizigers blij met beloofde snellere treinverbinding tussen Hasselt en Brussel-Noord
maandag, 22 december 2003 16:44

BTTB reageert positief op voorstel Vande Lanotte

Vanaf eind 2006 zullen reizigers tussen Brussel-Noord en Hasselt een halfuurtje vroeger op hun bestemming aankomen, een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van de spoorverbinding, ten gevolge van de ingebruikname van 'de bocht van Leuven'. Tenminste als minister Vande Lanotte zijn belofte, die hij gisteren tijdens een werkbezoek aan Hasselt formuleerde, waarmaakt. Het Limburgse spoor heeft nood aan deze kwaliteitsverbetering en de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers houdt dan ook de ontwikkelingen in dit dossier scherp in het oog.

SOL (Spoorontsluiting Limburg) en BTTB hebben immers vaak geijverd voor de ingebruikname van 'de bocht van Leuven', waardoor een snellere verbinding mogelijk wordt. Als het in 2006 zover is, hoopt de BTTB dat de reizigers elk uur kunnen rekenen op een trein van Brussel-Noord naar Hasselt in 48 minuten en dat het inzetten van de snellere treinen niet beperkt wordt tijdens de spitsuren.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12