Home Actueel Persberichten BTTB veroordeelt zondagsdienst bij het spoor op 26 en 31 december
BTTB veroordeelt zondagsdienst bij het spoor op 26 en 31 december
donderdag, 11 december 2003 16:40

De NMBS zal op de werkdagen 26 en 31 december als op zondag rijden. Dit mag niet volgens het beheerscontract dat met de federale overheid is afgesloten. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers stelt dit aan de kaak. Mensen die op die dagen moeten werken, worden gedupeerd. Aansluitingen met het overige openbaar vervoer zijn slecht omdat trams en bussen wel als op werkdagen rijden.

Eind november was op de NMBS webstek te lezen dat de treinen op vrijdag 26 en woensdag 31 december als op zondag zullen rijden. Er zijn weliswaar een aantal aanvullende treinen maar toch zullen niet alle stations noch alle lijnen worden bediend.

Volgens het beheerscontract moet de NMBS op werkdagen op alle lijnen en stations een minimumbediening aanbieden en ze wordt daarvoor ook betaald. Er zijn op 26 en 31 december weliswaar minder mensen die naar hun werk moeten, maar ook deze reizigers mag de NMBS niet in de kou laten staan.

De overige vervoersmaatschappijen rijden op 26 en 31 december wel als op gewone werkdagen. Omdat de NMBS-dienstregeling op zondag deels afwijkende vertrektijden heeft, zullen de aansluitingen met het overige openbaar vervoer verre van optimaal zijn.

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers stelt de overtreding van het beheerscontract door de NMBS aan de kaak in een brief aan de ministers Bert Anciaux en Johan Vande Lanotte.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12