Home Actueel Persberichten Kerststaking bij De Lijn kan op geen enkel begrip rekenen bij de reiziger
Kerststaking bij De Lijn kan op geen enkel begrip rekenen bij de reiziger
maandag, 21 december 2020 11:23

TreinTramBus reageert verontwaardigd

 ‘Dit kan echt niet meer door de beugel’, zegt woordvoerder Peter Thoelen van TreinTramBus. ‘Het is het derde jaar op rij dat de vakbonden van De Lijn de reizigers in de kou laten staan tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. Op dit ogenblijk lijkt er ook niet echt een dringende reden te zijn om plots te gaan staken. Er is sprake van een langdurig aanslepende onvrede bij het personeel, wegens de herstructureringen van de afgelopen jaren. Daar heeft TreinTramBus begrip voor, maar de organisatie vindt de staking in deze periode ongepast.

‘Is er nu echt geen enkele ander manier waarop de vakbonden hun onvrede unnamedduidelijk kunnen maken? Als we goed geïnformeerd zijn, lopen er continu onderhandelingen tussen vakbonden en directie. Probeer daar dan het beste uit te halen in plaats van de klanten die je zou moeten bedienen, te gijzelen’.

TreinTramBus betreurt tenslotte dat deze actie het openbaar vervoer weer verder in het verdomhoekje duwt. ‘We nodigen de vakbonden uit om veeleer promotie te maken voor het openbaar vervoer, zodat er meer draagvlak kan groeien voor het gebruik ervan, en meer bijkomende middelen vanuit de Vlaamse Regering. Nu spelen ze in de kaart van de degenen die De Lijn willen afbouwen’.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment

David Nijenhuis said:

...
De bal ligt bij de politiek. Deze moet met een strengere stakingswetgeving komen, zodat er niet meer voor elk wissewasje gestaakt kan worden en er voor de reiziger nog een beetje mogelijkheid is om zich te kunnen verplaatsen. Staken is een goed recht, maar het is nog te vrijblijvend.
 
dinsdag 05 januari 2021 om 00:17
Stemmen: -1

overweg13 said:

Kerststaking
De bal ligt inderdaad bij de politiek maar dan niet in de eerste plaats om het stakingsrecht te beknotten - dat mag ook - maar vooral om er voor te zorgen dat er niet gestaakt moet worden. De manier waarop De Lijn doodgenepen wordt, is zonder meer stuitend. Het begon al met Crevits (CD&V), ging verder met Weyts (NV-A) en wordt nu verdergezet door Peeters (VLD). Het is tijd dat men eens inziet dat men politici van die partijen geen verantwoordelijkheid moet geven over ons openbaar vervoer. Het is alsof men een kaderlid van Natuurpunt tot Minister van Landbouw zou kronen...
 
dinsdag 05 januari 2021 om 17:22
Stemmen: +1

HUS1995 said:

Kerststaking
Het is inderdaad de schuld van de tegenstanders, namelijk: die f*cking graaiers: Crevits - Weyts en Peeters. Het volk moet beseffen dat ze vanaf 2024 op geen enkele rechtse partijen moeten stemmen. Want die partijen zijn niet enkel voor haat tegen migranten, maar ze hebben ook haat tegen klimaat - openbaar vervoer - en alles wat socialistisch en/of communistisch is.
 
woensdag 13 januari 2021 om 19:43
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12