Home Actueel Persberichten Mechelse politici over de toekomst van het openbaar vervoer
Mechelse politici over de toekomst van het openbaar vervoer
woensdag, 19 september 2018 09:45

Moet het openbaar vervoer gratis worden? Moet er een bus komen naar de Nekker? Komen er busbanen op de Vesten? Moeten de randgemeenten opnieuw een rechtstreekse bus krijgen naar de binnenstad?

Mobiliteit wordt één van de belangrijkste thema's bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Om een debat op gang te brengen heeft Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen daarom tien vragen over hun visie op het openbaar vervoer voorgelegd aan alle Mechelse partijen.

Alle partijen (CD&V, N.VA, PVDA, de Stadslijst, SP.A en Vlaamse Belang) hebben positief gereageerd. Door hun volledige antwoorden te publiceren op onze website willen we de Mechelaar de kans bieden een geïnformeerde keuze te maken en de verschillende standpunten van de partijen met elkaar te vergelijken.

Basisbereikbaarheid: steden en gemeenten krijgen meer inspraak

Met de invoering van de basisbereikbaarheid en de vervoersregio's krijgen steden en gemeenten meer inspraak over het aanbod aan openbaar vervoer. De organisatie van het spoor en het kernnet van bussen en trams blijven een verantwoordelijkheid van de NMBS en De Lijn. Via de vervoersregio's zullen steden en gemeenten echter zelf mee kunnen beslissen over het stadsnet en het vervoer op maat. Uw stem bepaalt dus mee welke richting de bus in Mechelen binnenkort uitrijdt. 

De volledige antwoorden van alle partijen vindt u op onze nieuwe website: www.regiomechelenmobielvooriedereen.be

Wie is Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen?

Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen (RMI) ijvert als burgerplatform voor een beter openbaar vervoer voor alle generaties en doelgroepen in de vervoersregio Mechelen. 

De regio Mechelen beschikt over een goed uitgebouwd spoornet en vlotte treinverbindingen naar de belangrijkste naburige steden. Het spoornet moet worden aangevuld met een netwerk van hoogwaardige en toegankelijke busverbindingen (stad en streek), taxi's, deelauto's en fietsen, zodat iedereen in de vervoersregio Mechelen zich zelfstandig en op een betaalbare manier kan verplaatsen en aan het maatschappelijk leven kan deelnemen. Vanuit de invalshoeken duurzaamheid, inclusie, toegankelijkheid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid moet het busnet in onze stad en regio worden opgewaardeerd.

Meer weten? Op onze website vindt u onze memoranda, visie en informatie over het openbaar vervoer in de regio Mechelen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12