Home Actueel Persberichten TreinTramBus blij met succes van bijkomende treinen rond de grote steden
TreinTramBus blij met succes van bijkomende treinen rond de grote steden
maandag, 12 februari 2018 12:47

Reizigersorganisatie TreinTramBus is blij met het succes van de bijkomende treinen die sinds 10 december vorig jaar vooral rond Antwerpen en Brussel rijden, met name ook op zaterdagen. Die treinen stonden al jaren op het verlanglijstje van TreinTramBus en ze zijn er mee dankzij jarenlang aandringen gekomen. Nu ziet de reizigersorganisatie ruimte voor verdere groei.

De betere treindienst is een belangrijke trendbreuk maar mag geen eindpunt zijn. TreinTramBus pleit voor een geleidelijke veralgemening van een halfuurfrequentie op alle lijnen van maandag tot zaterdag; te beginnen in de ruimere spits. Voor mensen die in ploegen werken, rijden de eerste treinen op sommige lijnen nog steeds te laat.

Voorzitter Stefan Stynen: "De bijkomende treinen smaken naar meer, want er is zeker nog potentieel. We missen snelle treinen zoals Antwerpen – Hasselt en Brugge – Kortrijk. Op zaterdag en zondag ontbreken een volwaardige IC-trein Antwerpen – Brussel en een verbinding Brussel – Kempen in het aanbod."

De verbindingen naar steden vlak over de grens blijven zwak, zowel van Antwerpen naar Rijsel als richting Aken of Maastricht. Door de verschuiving van de Beneluxtreinen naar de hogesnelheidslijn en Breda blijft er vanaf april tussen Antwerpen en Roosendaal amper één trage L-trein per uur rijden.

Ruimer gebied voor City Pass Antwerpen en Gent
Om de voorstadstreinen nog aantrekkelijker te maken, vraagt TreinTramBus het geldigheidsgebied van de City Passen rond Antwerpen en Gent te verruimen, zoals rond Luik en Charleroi wel kan.

Beter aanbod nog eens dik in de verf zetten
TreinTramBus vraagt om het betere aanbod – zeker dat op de voorstadslijnen door het oosten van Brussel – uitgebreider te promoten. De informatie over de knooppunten van trein, metro, tram of bus moet beter. Probeer eens de aansluitende bus- en tramhalten in Brussel-Zuid of Antwerpen-Centraal te vinden!

Stop met sporen uit te breken
Het succes van bijkomende treinen moet een sein voor Infrabel zijn om te stoppen met het uitbreken van inhaal- en perronsporen, zoals dit al gebeurde in Kortrijk, Torhout, Lokeren, enz. Ook het inkrimpen van de lijncapaciteit door langere seinblokken is een foute trend.

Meer geld voor treinen rendeert
Het succes van de bijkomende treinen bewijst dat investeren in het spoor loont en dat er zeker nog potentieel is. TreinTramBus vraagt de regering om niet verder te besparen, maar integendeel meer geld voor de NMBS-treinen uit te trekken. Extra-treinreizigers betekenen immers minder files, minder vervuiling en minder ongevallen op de weg!

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12