Home Actueel Persberichten Beloningsactie station Aalst
Beloningsactie station Aalst
donderdag, 20 oktober 2016 15:41

Fietsers en openbaarvervoergebruikers in de bloemetjes gezet

Wie op een duurzame manier naar het station van Aalst kwam werd vandaag in de bloemetjes gezet. Daar zorgde provinciaal gedeputeerde Peter Hertog voor, samen met TreinTramBus, de NMBS, De Lijn en de Stad Aalst. Tegelijk onderzoeken we hoe de bereikbaarheid van het station nog kan worden verbeterd.

Tijdens de werkzaamheden aan de stationsparking staat de bereikbaarheid van het station onder druk: het aantal parkeerplaatsen wordt gehalveerd. De Provincie en TreinTramBus willen daarom het gebruik van de fiets, de bus en de lokale treinen stimuleren, in de hoop dat mensen dat ook na afloop van de werkzaamheden blijven doen.

Wie in Aalst op de trein stapt, kon in september een enquête invullen over het vervoer van en naar het station. 70% van de respondenten komt op een duurzame manier naar het station. De provincie Oost-Vlaanderen en TreinTramBus (of "Spoorlijncomité Aalst-Burst") willen dat dit aantal minstens gelijk blijft zo houden. Daarom bedanken we vandaag de treinreizigers die op een duurzame manier naar het station komen. Ze krijgen bijvoorbeeld een fluohoesje om ook in de donkere dagen veilig naar huis te kunnen fietsen, een drinkbus, een USB-stick of een balpen.

Tal van respondenten – zo'n 55% - geven aan dat ze nog vaker de fiets zouden willen gebruiken om naar het station te komen. Daarvoor moeten er vooral betere fietspaden komen, zeggen diezelfde mensen in de enquête. 42% zegt vaker de bus te willen gebruiken voor hun verplaatsingen naar Aalst, maar daarvoor moet vooral de afstemming tussen bus en trein worden verbeterd.

Wie geen boodschap heeft aan bus of fiets kan ook kiezen voor carpooling: Met de carpool-app van Taxistop kan je sinds kort ook real time carpoolen: zo kan je last minute een carpoolpartner zoeken voor je verplaatsing van of naar het station."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12