Home Actueel Persberichten Stuur spoorstakingen naar 2de zit i.p.v. de studenten
Stuur spoorstakingen naar 2de zit i.p.v. de studenten
woensdag, 08 juni 2016 17:38

TreinTramBus steunt voorstel "72-urenregel"

De Franstalige vleugel van ACOD-spoor kondigde zopas de intentie aan om 2 weken te staken. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert verbolgen en vraagt de provocatie te stoppen. Ook pleiten we voor duidelijke informatie op voorhand over welke treinen wel en niet rijden.

De Franstalige vleugel van ACOD-spoor zegt dat er mogelijk twee weken gestaakt zal worden. Ook als de Vlaamse spoormannen en –vrouwen niet staken, zal er toch weer hinder zijn in het hele land. "Deze staking - intussen samen meer dan 3 weken op amper een maand tijd – is dan ook compleet buiten proportie", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.

Enkele dagen geleden werd het voorstel gelanceerd dat elke staker zijn intentie tot staken 72 uur op voorhand bekendmaakt. Op basis daarvan kan de NMBS dan een beperkt aanbod plannen. TreinTramBus steunt dit voorstel: "Met de veelvuldige en langdurige stakingen die we nu meemaken, is het de hoogste tijd dat de reiziger weet waar hij aan toe is. Niet iedereen kan op zoek gaan naar alternatieven als er geen treinen rijden, al zeker niet als de staking dagenlang duurt". De houding van de spoorbonden toont gewoon dat een dergelijke maatregel onontbeerlijk wordt. Het is dan ook evident dat de werkwillige spoormensen hun werk moeten kunnen doen. Sporen en seinhuizen bezetten is illegaal en TreinTramBus herhaalt dan ook zijn oproep om hier tegen op te treden.

TreinTramBus pleit nogmaals voor redelijkheid. Jan Vanseveren: "Studenten moeten zich zorgeloos naar hun examens kunnen begeven. Kunnen de vakbonden daar nu echt geen begrip voor opbrengen?" Overigens rekent TreinTramBus erop dat de NMBS de geldigheidsduur van de treinabonnementen verlengt. "De trouwe NMBS-klanten hebben nu genoeg afgezien", aldus Vanseveren.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (5)add comment

de laet hugo said:

abonnement
Allemaal goed en wel, dat men vraagt om de geldigheidsduur van de abonnementen te verlengen. Maar mijn treinabonnement, gecombineerd met een Lijn-omnipass, wordt betaald door mijn werkgever. Daar ben ik dus niets mee.
 
woensdag 08 juni 2016 om 22:14
Stemmen: +0

De Valck Jonathan said:

...
Beste De Laet Hugo

Normaliter kan u dan een compensatie aanvragen, ook al betaalt uw werkgever uw abonnement. Hier leest u er meer informatie over (weliswaar voor de voorbije wilde stakingen: http://www.hln.be/hln/nl/942/E...enen.dhtml).

Met vriendelijke groeten


Jonathan
Medewerker Kamerlid Inez De Coninck
 
donderdag 09 juni 2016 om 09:28
Stemmen: -1

dinke kamphof said:

...
Compensatie , verlengen, lost het probleem niet op. Ik heb al ruim een week niet naar mijn werk gekund en zie nu een week voor me waarin dat weer niet gaat. Wanneer realiseert men zich dat mensen afhankelijk zijn vh OV. Ik ben de wanhoop nabij. Hebben alle vakbondsleden een auto achter de hand? Dit gaat alle redelijkheid te boven.
 
donderdag 09 juni 2016 om 21:52
Stemmen: +0

Patrick Moesick said:

Groepsaanklacht
Bundel de gederfde ritten van alle gedupeerde reizigers, deel deze door het aantal deelnemende vakbonden en stuur vervolgens de gepeperde factuur door aan de franstalige socialisten (en aanverwante CDH) voorzitterschappen én de voornamelijk franstalige vakbondsverantwoordelijken. PUNT

De belastingbetaler moet niet opdraaien voor anti-gemeenschaps agitatoren met een politieke agenda ingegeven door zielig eigenbelang.
 
donderdag 09 juni 2016 om 23:54
Stemmen: +1

overweg13 said:

Jonathan
Beste Jonathan,
Je bent medewerker van kamerlid Inez DeConinck. Welke toegevoegde waarde geeft deze vermelding aan uw voor de rest correcte boodschap? Ik zou daar op een reizigersforum niet meteen mee uitpakken: van haar is toch het voorstel om alle treinen met minder dan 40 reizigers te schrappen? En dat is maar een voorstel van een reeks die waarschijnlijk in de eerste plaats regelrechte aanvallen op de NMBS zijn, maar die vaak ook nare gevolgen zouden kunnen hebben voor de treinreizigers.
 
zaterdag 11 juni 2016 om 08:47
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12