Home Actueel Persberichten Beneluxtrein via Breda alweer uitgesteld
Beneluxtrein via Breda alweer uitgesteld
donderdag, 14 april 2016 13:31

Ook Brecht (station Noorderkempen) verdient opwaardering

IMG 0369De Beneluxtrein Brussel-Amsterdam zal pas vanaf april 2017 via Breda gaan rijden. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Reizigersverenigingen TreinTramBus (België) en Rover (Nederland) reageren ontstemd. De verbinding Antwerpen-Breda wordt al beloofd sinds 2007, veel reizigers staan nu al jaren in de kou.

De NMBS en de NS (Nederlandse Spoorwegen) beloofden begin deze eeuw dat er in 2007 een snelle verbinding van Antwerpen naar Breda. De timing is alweer verschoven, nu naar april 2017.

Tot dan blijven de treinen via Roosendaal rijden. "Voor reizigers die vanuit België naar Breda of naar het oosten van Nederland willen, blijft het bijgevolg behelpen", zeggen TreinTramBus en Rover. "Momenteel is een overstap in Roosendaal nodig en ongeveer 20 minuten extra reistijd. Het gaat om een gebied met ongeveer 5 miljoen inwoners die baat hebben bij deze verbinding."

Ook inwoners van Brecht en omgeving (station Noorderkempen) worden benadeeld. Zij blijven verstoken van een grensoverschrijdende verbinding: er gaat in dit gebied zelfs geen bus de grens over.

Volgens de plannen van de NMBS blijft het aanbod in Brecht ook daarna beperkt tot één trein per uur, en dat terwijl er dagelijks files staan op de snelweg richting Antwerpen. "We pleiten dan ook voor een behoud van de trein Brecht – Antwerpen na de komst van de Beneluxtrein. Dit is zonder noemenswaardige meerkost mogelijk. "Alleen met een halfuurdienst van Brecht naar Antwerpen kan de trein een geloofwaardig alternatief zijn voor de files", besluit TreinTramBus.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

Geert said:

Roosendaal/Breda met de Beneluxtrein
Ik ben er van overtuigd dat de verbinding via Breda een verbetering is voor wie naar die stad of naar het Oosten van Nederland moet . Moeten daarom de reizigers met bestemming Roosendaal en Zeeland in de kou gelaten worden ?
ik vind dat een snelle verbinding met Antwerpen centraal er moet komen van zodra de Benelux naar Breda rijdt .
Bv de verbinding Hasselt-Leuven-Luchthaven-Antwerpen verlengen tot Roosendaal met een stop in Essen. Die verbinding wordt met breaks gereden en dat moet toch ook kunnen in Roosendaal ; nu rijden er ook breaks van Luik naar Maastricht
 
donderdag 21 april 2016 om 14:27
Stemmen: +4

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12