Home Actueel Persberichten TreinTramBus verwelkomt tram UZ Gent
TreinTramBus verwelkomt tram UZ Gent
vrijdag, 11 maart 2016 16:30

Zondag wordt de tramlijn naar het Gentse universitair ziekenhuis geopend. TreinTramBus verwelkomt de nieuwe tramlijn, maar stelt vast dat er een belangrijke halte ontbreekt bij de oude hoofdingang. Nu moet de Vlaamse regering dringend werk maken van bijkomende tramlijnen in Gent.

"Met de nieuwe tramlijn wordt een belangrijke leemte in de bediening weggewerkt, zegt Herman Caulier", voorzitter van de TreinTramBus-werkgroep Oost-Vlaanderen. "Het UZ is een belangrijke bestemming in Gent en zowel patiënten, personeel als bezoekers krijgen met de tram een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Toch had het beter gekund: waarom is er geen halte gekomen in de omgeving van de oude hoofdingang? De nieuwe tramlijn rijdt zonder stoppen door een dichtbevolkte woonwijk, een gemiste kans. Bovendien is er door het ontbreken van een halte geen overstapmogelijkheid voor wie met buslijn 5 via de Zwijnaardsesteenweg komt en naar het UZ wil."

Nu tramlijnen naar het UZ en Zwijnaarde afgewerkt zijn, moet werk gemaakt worden van tramlijn 3 – van oost naar west door de binnenstad – en tramlijn 7 – St-Pietersstation – Dampoort via het Zuid. "We verwachten een groei van het aantal reizigers na de invoering van het mobiliteitsplan in 2017", verduidelijkt Caulier. Alleen trams hebben genoeg capaciteit om die groei op te vangen: in een nieuwe Albatrostram vinden dan ook ruim dubbel zoveel mensen een plaats als in een gelede bus. TreinTramBus vraagt de Vlaamse regering dan ook om dringend te investeren in bijkomende tramlijnen in Gent.

Om ook reizigers van buiten Gent op het openbaar vervoer te krijgen, moet worden geïnvesteerd in het spoor. Een frequent voorstedelijk spooraanbod kan reistijden aanbieden waar je met de auto nooit tegenop kan. "De trein moet uitgroeien tot de ruggengraat van de mobiliteit in de regio rond Gent", besluit Caulier.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

luce said:

tramlijnen Gent
Volledig akkoord met de inhoud van dit artikel.
Wat betreft de ontbrekende halte op lijn 4: waaraan denken de plannenmakers ( als ze al denkensmilies/cheesy.gif). Zeker niet aan de OVgebruiker smilies/wink.gif
Wat betreft tramlijnen 3 en 7: die hadden er al lang moeten zijnsmilies/angry.gif. Waarom duurt dit zo lang???
 
donderdag 31 maart 2016 om 13:59
Stemmen: +1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12