Home Actueel Persberichten Sabotageacties van handvol stakers onaanvaardbaar
Sabotageacties van handvol stakers onaanvaardbaar
maandag, 19 oktober 2015 12:05

Reizigers betreuren misbruiken

Gedurende twee opeenvolgende dagen wordt het spoor getroffen door een staking van ACOD-Spoor. Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be betreuren de sabotageacties van een deel van de stakers, zoals de bezetting van de sporen.

Het spoorverkeer ondervindt vandaag ernstig hinder door een staking van ACOD, hoofdzakelijk in de regio’s Luik, Namen en Luxemburg..  De staking heeft echter gevolgen voor de treindienst in het hele land.

Enkele stakers gaan daarbij hun boekje te buiten door sporen  te bezetten. Reizigersverenigingen TreinTramBus en Navetteurs.be, en Test-Aankoop  protesteren.  “ Wij erkennen het stakingsrecht als ultiem drukkingsmiddel als alle overleg heeft gefaald. Anderzijds: aangezien slechts een beperkt deel van het personeel staakt, verwachten we dat dit dan ook maar een vergelijkbaar percentage van de treinen treft. We stellen echter vast dat enkele stakers proberen de staking uit te vergroten door op strategische punten de sporen te bezetten. Infrabel heeft hiertegen klacht ingediend.

Vooral het bezetten van de sporen kan niet door de beugel. “Dergelijke acties zijn illegaal, en bovendien gevaarlijk. We steunen daarom de initiatieven van Infrabel om dit verbod te handhaven, zodat de werkwilligen een deel van het treinverkeer in stand kunnen houden. We danken ook de spoormannen en –vrouwen die ondanks de acties hun best doen om een goede service te leveren.” 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

dirk baeke said:

infrabel
Die sabotagedaden hebben ze geleerd van infrabel, diie doen ook sommige dingen die niet door de beugel kunnen, zelfs illegaal zijn, zoals op de spoorlijnen naar Dunkerque en naar Givetsmilies/angry.gif
 
zondag 27 maart 2016 om 16:36
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12