Home Actueel Persberichten Open brief m.b.t. heraanleg Nekkerspoel in Mechelen
Open brief m.b.t. heraanleg Nekkerspoel in Mechelen
maandag, 12 oktober 2015 15:01

Plan voor te smalle Nekkerspoel nefast voor busverkeer regio Mechelen – Heist-o/d-Berg

De geplande heraanleg van de Nekkerspoelstraat in Mechelen dreigt de passage van een bus onmogelijk te maken. Rezigersvereniging TreinTramBus, de vakbonden, seniorenbewegingen en Mechelse wijkverenigingen vragen in een open brief aan Minister Weyts en Gouverneur Berx om bij de stad een bijsturing van deze plannen te eisen.

De Nekkerspoelstraat in Mechelen is een hoofdas voor het openbaar vervoer in de regio: niet alleen stadsbuslijn 1 maar ook de streekbussen naar Lier, Heist-op-den-Berg, Keerbergen en tal van andere gemeenten volgen dit traject. In de spits gaat het om een twintigtal volle bussen per uur. Het station Nekkerspoel is bovendien overstappunt tussen trein en bus.

De geplande heraanleg voorziet in een versmalling van de rijbaan tot 5,50m, te smal om twee bussen te laten kruisen. Hierdoor dreigt een heel stadsdeel zonder openbaar vervoer te vallen, andere bussen moeten omrijden, en de aansluiting met de trein gaat helemaal verloren.

De verenigingen zijn het beu dat de bussen van De Lijn door het Mechelse stadsbestuur worden weggepest. Ze doen daarom een beroep op Provinciegouverneur Cathy Berx en Vlaams Minister Ben Weyts om het plan in zijn huidige vorm niet goed te keuren.

Eens te meer toont de houding van het stadsbestuur aan dat het geen goed idee is om de regie over het openbaar vervoer aan de lokale besturen over te laten. De tevredenheid over het openbaar vervoer in Mechelen is nu al gedaald tot 64%, de laagste score in heel Vlaanderen.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

dirk baeke said:

tram?
Dat ze dan een tramspoor aanleggen hé,alleen voordelen; een tram heeft minder plaats nodig, maakt minder lawaai, stinkt niet en kan veel meer reizigers vervoeren dus bespaart op de kostensmilies/wink.gifsmilies/kiss.gif
 
zaterdag 17 oktober 2015 om 22:21
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12