Home Actueel Persberichten TreinTramBus verwelkomt nieuwe Gentse nachtbus
TreinTramBus verwelkomt nieuwe Gentse nachtbus
vrijdag, 17 oktober 2014 08:41

nachtbusVanaf vanavond rijdt in Gent de nachtbus nieuwe stijl. Voortaan rijden de bussen 7 dagen op 7 tot 1u ‘s nachts, bovendien volgen ze nu de bekende lijnnummers van het reguliere busnet. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert tevreden.

De nachtbus is gered! Jarenlang hing het voortbestaan aan een zijden draadje, maar dank zij de steun van het Vlaamse Gewest en de Stad Gent is het voortbestaan verzekerd. Meer zelfs: vanaf vandaag rijden de nachtbussen elke nacht. “Dat is niet meer dan logisch”, reageert Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus. “Het leven in een grootstad als Gent eindigt toch niet om 23u? Dank zij de nachtbus kunnen de Gentenaars tot 1u beroep doen op een Bob: de nachtbus is dan ook goed voor de verkeersveiligheid.”

De oude nachtbussen waren voor de klanten moeilijk te vinden: ze reden met andere lijnnummers en langs andere trajecten dan de trams en bussen overdag. TreinTramBus drong herhaaldelijk aan op een gelijkschakeling van de nachtbus met de andere trams en bussen. Uiteindelijk werd de vraag ingewilligd.

Enige minpunt is de vaststelling dat de late bussen nog niet naar de randgemeenten rijden. “In Oostende, Brugge, Antwerpen en Leuven bedienen de nachtbussen ook de randgemeenten, maar de Gentse randgemeenten vallen uit de boot”, stelt Vanseveren vast. “Een gemiste kans, want ook hun inwoners willen wel eens een avondje uit in Gent. En wie ’s avonds per trein naar bijvoorbeeld Wetteren of Aalst wil, moet vanaf december een uur vroeger weg.”

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

niemegeers dirk said:

...
Geachte,
Wat me blijft storen is dat de laatavondtreinen afgeschaft worden. Waarom geen klokvaste regeling van 07h00 tot 20h00.En nadien en daarvoor een uitgedunde dienstregeling , met vooral oog voor de laatste trein. Die mag zeker niet afgeschaft worden. Liever dan een trein daarvoor afschaffen.
Groeten,
Dirk
 
zaterdag 01 november 2014 om 15:23
Stemmen: +3

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12