Home Actueel Persberichten BTTB: werfinfo spoorwegen ruim onvoldoende
BTTB: werfinfo spoorwegen ruim onvoldoende
vrijdag, 02 maart 2007 16:06

Kennedytunnel vier weekends dicht voor alle treinen

Het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen en tussen Mechelen en Sint-Niklaas wordt dit weekend ernstig gehinderd door werkzaamheden. De webstek van de NMBS geeft desgevraagd echter de normale dienstregeling, die niet gereden wordt. De BTTB vraagt de spoorwegen de reële treindienst op de website te vermelden.

De spoorlijn door de Kennedytunnel en de lijn Mechelen-Puurs (-Sint-Niklaas) zijn vanaf 3 maart vier weekends gesloten voor alle treinverkeer. Daardoor zijn er geen doorgaande treinen meer tussen Gent en Antwerpen: reizigers zijn minstens een half uur langer onderweg. Tussen Antwerpen en Beveren en tussen Puurs en Mechelen worden de treinen vervangen door bussen.

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) stelt vast dat de NMBS en Infrastructuurbeheerder Infrabel schromelijk tekortschieten bij het informeren van de klant. Er is weliswaar een infobrochure, maar wie op de webstek van de NMBS een treinrit opvraagt van Gent naar Antwerpen of van Mechelen naar Temse, krijgt in eerste instantie de normale dienstregeling zonder waarschuwing. Pas bij het doorklikken naar details krijgt de klant in de gaten dat de werkelijke treindienst er heel anders en slechter uitziet. Heel wat reizigers zullen de komende weekends met onaangename verrassingen worden geconfronteerd en heel wat langer onderweg zijn dan gepland.

De BTTB roept de NMBS en Infrabel op om bij geplande werkzaamheden de reële treindienst op te nemen in de elektronische reisplanner in plaats van de “normale” treindienst, die toch niet gereden wordt. In Nederland en Duitsland is dit al het geval.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12