Home Actueel Persberichten BTTB vraagt compensatieregeling voor gedupeerde reizigers
BTTB vraagt compensatieregeling voor gedupeerde reizigers
woensdag, 18 oktober 2006 16:33

Na zeven dagen is de wilde staking eindelijk afgelopen bij De Lijn Oost-Vlaanderen. Aangezien de staking heel lang duurde vraagt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers een compensatieregeling voor de gedupeerde reizigers. Dit kan in de vorm van een verlenging van het abonnement met zeven dagen.

Daarnaast stuurt de BTTB een brief aan minister Van Brempt waarin de minister gevraagd wordt om initiatief te ondernemen voor de volgende 3 zaken:

  1. Proportionaliteit van de actiemiddelen. Een langdurige werkonderbreking is duidelijk een reactie buiten proportie waar het gaat om een negatieve evaluatie – met beperkte draagwijdte – tegen een individueel personeelslid.
  2. Geen onaangekondigde acties. Aangekondigde acties laten de gebruiker toe zijn voorzorgen te nemen en alternatief vervoer te regelen. 
  3. Verplichte minimumdienstverlening. De BTTB pleit ervoor om tijdens elke actie een beperkt aantal bussen of trams te laten rijden, zodat de gebruikers een dienstverlening behouden – zij het van een lagere kwaliteit. Dergelijke systemen bestaan reeds in andere Europese landen, o.a. in Frankrijk en Italië.
Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12