Home Actueel Persberichten Wandelen van station naar station, nu ook in Brussel en Wallonië
Wandelen van station naar station, nu ook in Brussel en Wallonië
woensdag, 17 november 2010 17:34

groene  halte wit-cmykReizigersvereniging TreinTramBus stelde op woensdag 17 november in het station van La Hulpe (Terhulpen) vier nieuwe wandelingen voor volgens het Groene Halteconcept. Deze wandelingen lopen van halte naar halte of station naar station. Voor het eerst kan nu ook in Brussel en Wallonië worden gewandeld.

Met de steun van de Nationale Loterij en NMBS Mobility ontwikkelde TreinTramBus vier nieuwe Groene Haltewandelingen van station naar station. Naast de wandeling La Hulpe - Groenendaal - Bosvoorde zijn er nu ook de nieuwe wandelingen Lier - Nijlen, Komen - Ieper en Spa - Theux. Voor elke wandeling is er een wandelbrochure met een trajectbeschrijving, informatie over de bereikbaarheid per trein, tram of bus, horeca onderweg en toeristische informatie.

De burgemeester van La Hulpe, Christophe Dister, onthulde in het station van La Hulpe samen met Frans Dumont, voorzitter van TreinTramBus en Erik Goetvinck van NMBS Mobility een infopaneel aan het vertrekpunt van de nieuwe wandeling La Hulpe - Groenendaal - Bosvoorde. Deze wandeling loopt door het Waalse, het Vlaamse en het Brusselse Gewest, een primeur. Ze passeert het kasteel van La Hulpe en duikt dan het Zoniënwoud in. Na de opening trokken enkele tientallen wandelaars hun wandelschoenen aan en vertrokken richting Groenendaal en Bosvoorde.

Groene Haltewandelingen hebben tal van voordelen. Frans Dumont, voorzitter van TreinTramBus. "In tegenstelling tot de wandelaars die per auto komen, hoef je niet naar je vertrekpunt terug te keren. De wandelingen zijn zo uitgewerkt dat zowel op het vertrek- als op het eindpunt minstens elk uur een trein, tram of bus komt, ook in het weekend. Op het eind van de wandeling vind je altijd wel ergens een natje of een droogje."

Sinds 2006 ontwikkelde reizigersvereniging TreinTramBus al 29 wandelingen volgens dit concept. Dankzij NMBS Mobility, dat o.a. instond voor het vertaalwerk, zijn er nu ook wandelbrochures in het Frans. De vier brochures zijn verkrijgbaar in de vertrekstations, via de Lijnwinkels en online via www.groenehalte.be.

logo_nl_groen logo_nmbs_mobility

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2020.04.24
    Coronamaatregelen en de impact op onze activiteiten
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12