Home Actueel Persberichten Nieuwe treindienst vanaf december: gemiste kans voor beter treinaanbod
Nieuwe treindienst vanaf december: gemiste kans voor beter treinaanbod
vrijdag, 22 oktober 2010 10:30

Op zondag 12 december voert de NMBS naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe dienstregeling in. Net zoals in de voorgaande jaren opent TreinTramBus weer een meldpunt. Wie klachten heeft over de nieuwe dienstregeling kan reageren via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . TreinTramBus bundelt de klachten en neemt deze mee op het volgende overleg met de spoorgroep.

Op zondag 12 december voert de NMBS naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe dienstregeling in. Op de meeste lijnen verandert er weinig. Waar toch iets verandert, is dat meestal geen verbetering.

Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus "Tussen Gent en Brussel wordt de spreiding van de treinen slechter. Op 21 minuten tijd zullen er vanuit Gent Sint-Pieters 3 treinen naar Brussel vertrekken, dan volgt een gat van 39 minuten. Ook in de spits wordt de spreiding slechter."

De treinen van Limburg naar Leuven en Brussel en terug gaan in de spits een stuk trager rijden.

Oude bekende knelpunten worden in december niet aangepakt. Wie van Ieper naar Brugge wil, mag 40 minuten in het station van Kortrijk doorbrengen. De intercity van Brussel naar Maastricht laat Leuven links liggen, hoewel de universiteitsstad heel wat potentieel oplevert. Ook het weekendaanbod blijft te mager: terwijl het vrijetijdsvervoer toeneemt, rijden veel treinen in het weekend maar om de twee uur. Dat is veel te weinig om van de trein ook voor vrijetijds- en shoppingverkeer een volwaardig alternatief te maken. TreinTramBus vraagt om vooral op zaterdagnamiddag het aanbod beter uit te bouwen.

Positief is wel de betere spreiding van de treinen Gent - Antwerpen in het weekend.

Net zoals in de voorgaande jaren opent TreinTramBus weer een meldpunt nieuwe dienstregeling. Wie klachten heeft over de nieuwe dienstregeling kan reageren via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

> Lees een uitgebreid overzicht op onze blog

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2020.04.24
    Coronamaatregelen en de impact op onze activiteiten
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12