Home Actueel Persberichten Staking De Lijn Oost-Vlaanderen
Staking De Lijn Oost-Vlaanderen
dinsdag, 31 augustus 2010 15:57

TreinTramBus: verstandig besparen door betere doorstroming

Voor de tweede dag op rij rijden er nauwelijks trams of bussen in Oost-Vlaanderen. Reizigersvereniging TreinTramBus betreurt de actie, maar hekelt daarnaast ook de besparingen die recentelijk werden doorgevoerd door De Lijn.

Met de besparingen ging de kwaliteit van het openbaar vervoer op tal van plaatsen achteruit. Zo rijden de Gentse trams 's avonds nu maar om de 20 in plaats van om de 15 minuten. En na 23u rijden trams en bussen volgens een aangepast net: moeilijk te begrijpen voor de niet-geoefende klant.

Nochtans zijn er voldoende alternatieven voor besparingen: zo verliezen trams en bussen in heel het land tijd door een gebrekkige doorstroming. Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus: "De overheid heeft de voorbije jaren geïnvesteerd in tram- en busbanen, maar de afstelling van de verkeerslichten laat te wensen over. Neem nu bijvoorbeeld het kruispunt van de Martelaarslaan met de Groot-Brittanniëlaan in Gent: trams verliezen er tot drie minuten tijd per passage, onaanvaardbaar."

Ook in andere steden is de doorstroming bij de verkeerslichten slecht.

Het verplicht vooraan opstappen sinds september 2009 heeft de doorstroming eveneens negatief beïnvloed: bussen staan nu langer stil aan de haltes.

TreinTramBus vraagt de Vlaamse overheid daarom dringend te investeren in een betere doorstroming. Zo zijn zinvolle besparingen mogelijk zonder dat dit ten koste van de klant of van het personeel moet gebeuren.

De staking, die nu al twee dagen aan de gang is, treft echter de reizigers, de verkeerde doelgroep. TreinTramBus vraagt dringend aan de tram- en busbestuurders van Lijn om morgen opnieuw aan het werk te gaan, anders wordt de chaos op de eerste schooldag niet te overzien.  

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12