Home Actueel OV-nieuws Foto van de week 3
Foto van de week 3

Iedere week posten we hier een foto gelinkt aan het Openbaar vervoer in België. Dit kan gaan over alle mogelijke onderwerpen die ons aanbelangen als TreinTramBus. Met de commentaarfunctie in dit artikel horen we graag UW feedback! Doe mee met het debat en help ons de belangen van de Openbaar vervoer gebruikers te verdedigen.

Nachttrein OBB

Enkel indien je de laatste weken onder een steen hebt geleefd, heb je niet gehoord over de ÖBB nachttrein die sinds kort Wenen met Brussel verbindt. Zie onder andere het artikel dat hier op de website verscheen. Wat vind jij van de nachttrein? Ben je van plan om de trein te nemen voor een citytrip of een andere reden?

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Kim said:

Welja
Ik heb mijn leven lang al tal van nachttreinen genomen, en ben wel opgemutst dat er nu een kleine revival aan het gebeuren is ... deze specifiek naar Wenen heeft wel slaagkansen volgens mij, maar ik vind persoonlijk een slaapstoel te tergend voor rug ed over het ganse traject ; deze kunnen echter wel hun nut bewijzen intern Duisland, moest de trein na pakweg Aken/Keulen 's nachts nog stoppen voor de grens ... de "couchette" is dan beter, en al komt men over de € 100 uit per traject, men heeft toch de verplaatsing gedaan zonder tijdsverlies, of zelfs een hotelnacht uitgespaard als je wil. Het zal iets minder aangenaam zijn en lang duren in de afdelingen met zitplaatsen ... daarom neem ik ook nooit de Thalys. Als het product té succesvol wordt zit de trein tjokvol, en da's minder ... tot slot hoop ik dat omvangrijke bagage zoals fietsen, skilatten, ... meekunnen in een afgezonderde ruimte, dan zou het helemaal de max zijn, èn een plus voor een pak extra reizigers.
 
vrijdag 07 februari 2020 om 16:45
Stemmen: +1

Dr.J said:

Goed initiatief
Dat brengt me terug naar de jaren 80 toen we voor onze stedenreizen lange treinritten maakten, met dagtreinen weliswaar. Nu anno 2020 de kinderen hun eigen weg gaan lonkt de trein weer als valabel en comfortabel alternatief. Als eerste bestemming droom ik van een reis naar Schotland. Alleen de prijs, wie gaat vliegen betaalt minder dan de echte kostprijs. Dat is o.a. het gevolg van het feit dat de sector zich kan onttrekken aan de soort heffingen die we wel betalen als we in de trein en (zelfs ook) de auto stappen, en in een aantal gevallen aan de sociale wetgeving waar spoorwegmaatschappijen wel aan gebonden zijn.
 
vrijdag 14 februari 2020 om 10:33
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12