Home Actueel OV-nieuws [De Lijn] 20 december 2019 - Oostendse Conterdambrug afgesloten (update 25/12)
[De Lijn] 20 december 2019 - Oostendse Conterdambrug afgesloten (update 25/12)

Op vrijdagavond 20 december 2019 werd de Conterdambrug over de A10 in Oostende definitief voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit werd pas vijf dagen op voorhand bekend gemaakt, en De Lijn moest halsoverkop op zoek naar een alternatieve reisweg voor de lijnen 1 (Oostende Marie-Joséplein - Rietmusstraat) en avondlijn 81 (Oostende - Conterdam).

Lijn 1 bedient niet langer de haltes Oprit, Pauwenplein, Rietmusstraat en Conterdam Plaats. Op de Conterdam wordt nu een kort lusje gereden via de halte Schaperye en de halte Brouwerijstraat. Voor de afgeschafte haltes langs de Gistelsesteenweg biedt lijn 50 Oostende - Gistel een alternatief.

Avondlijn 81 bedient bovenstaande halten ook niet meer en kan ook de halte Dahlialaan niet meer bedienen. Als alternatief rijdt avondlijn 83 naar Gistel vanaf nu via de Gistelsesteenweg. Dit ten nadele van de halten op de Torhoutsesteenweg, maar deze werden veel minder frequent gebruikt dan deze op de Gistelsesteenweg.

Op vrijdagavond 20 december werd de Conterdambrug over de A10 in Oostende definitief voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit werd pas vijf dagen op voorhand bekend gemaakt, en De Lijn moest halsoverkop op zoek naar een alternatieve reisweg voor de lijnen 1 en 81. Die bedienen niet langer de haltes Dahlialaan, Oprit, Pauwenplein, Rietmusstraat en Conterdam Plaats. Op de Conterdam wordt nu een kort lusje gereden via de halte Schaperye en de halte Brouwerijstraat. De afgeschafte haltes langs de Gistelsesteenweg blijven overdag bediend door lijn 50 van/naar Gistel, maar zijn voorlopig hun avondbediening kwijt. De Lijn zoekt naar een oplossing door het aanpassen van een streeklijn.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12