Home Actueel OV-nieuws [NMBS] 9 december 2018 - nieuwe dienstregeling 2019 - update 10/11
[NMBS] 9 december 2018 - nieuwe dienstregeling 2019 - update 10/11

Op 9 december 2018 gaat de nieuwe NMBS-dienstregeling in. Dit zijn de opvallendste aanpassingen.

 

  • De weekend-IC-trein Antwerpen – Binche wordt gesplitst in Antwerpen – Brussel-Zuid en Schaarbeek – Binche, zonder aansluiting.
  • Er rijdt een extra S-treinserie (S2) tussen Leuven en ‘s Gravenbrakel op zaterdag.
  • Door werkzaamheden aan de lijn Mol - Neerpelt - Nederlandse grens wordt een aantal avondtreinen vervangen door bussen.
  • Door werkzaamheden rijdt de trein Eeklo - Gent (alleen in die richting) tot juni 8 minuten later. Reizigers naar Brussel kunnen in Gent St.Pieters overstappen op de trein naar de Luchthaven.
  • De werkzaamheden aan de brug over het Albertkanaal bij Kiewit zijn uitgesteld tot april, daarna zijn er ook wijzigingen aan de dienst tussen Hasselt en Genk
  • Er rijden nieuwe internationale treinen tussen Namen, Charleroi en Maubeuge alsook tussen Bergen en Aulnoye-Aymeries. Het gaat om twee treinen heen en twee treinen terug.
  • De eerste TGV naar Marseille krijgt bijkomende stops in Rijsel en Arras, door het ongunstige rijpad moet het vertrek in Brussel worden vervroegd van 7:10 naar 6:07 (!). De overstapvrije verbinding naar Nice verdwijnt, die naar Perpignan komt drie dagen per week terug. De namiddag-TGV naar Straatsburg wordt verlaat tot 17:17.
  • Thalys stopt met de bediening van Rijsel. Vanaf april 2019 gaat deze onderneming wel naar de luchthaven Charles de Gaulle en Marne-la-Vallée (Disneyland) rijden. In de hoogzomer komt er op zaterdag ook een rit Brussel – Bordeaux en terug.
  • Deutsche Bahn legt vanaf april 2019 bijkomende ritten Brussel – Frankfurt v.v. in.
Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Govaerts Gerrie said:

Eerste trein Hamont - Antwerpen Centraal
Volgens de routeplanner zou de eerste trein van 5u 20 opnieuw geschrapt worden. Deze schrapping werd in een eerder bericht via Facebook door jullie ontkracht waarbij de eerste trein toch zou blijven rijden (wat logisch is want men moet tijdig op zijn werk kunnen geraken). Nu blijkt deze trein wéér geschrapt te zijn in de routeplanner... wat is de stand van zaken zodat we ons kunnen voorbereiden op het ergste scenario? Dat is o.a. het zoeken naar een andere job bvb!
 
zaterdag 10 november 2018 om 23:23
Stemmen: +0

KeesSmilde said:

IC van 5:28 rijdt
Beste Gerrie,

zojuist een test gedaan voor dinsdag 11 december en de trein van 5:28 van Hamont naar Antwerpen blijkt te rijden. Geen paniek!

Vr gr Kees
 
zondag 11 november 2018 om 12:45
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12