Home Actueel OV-nieuws Overzetveren in de Benelux
Overzetveren in de Benelux

8e editie 'Overzetveren in de Benelux' rolt van de pers!

De vorige editie van 'Overzetveren in de Benelux' dateert alweer van 2012. Hoog tijd om de gegevens te actualiseren. In februari 2016 verscheen de 8e editie 'Overzetveren in de Benelux'. Het resultaat is een fraai boekje dat mag gezien worden. De kaft is geïllustreerd met een foto van een pontje op zonne-energie.

De uitgave wordt verzorgd door de Nederlandse 'Vrienden van de Voetveren'. Traditiegetrouw droeg Vrienden van de Vlaamse Veren bij aan het samenbrengen van de Belgische gegevens. Er zit een losse uitplooibare overzichtskaart bij het boekje en het bevat bovendien een meer gedetailleerde kaart voor elke Nederlandse provincie alsook voor België en Luxemburg. Een plaatsnamenregister maakt alles in een oogwenk toegankelijk. Praktisch is ook de grafische lay-out van de kaarten die meteen laat zien of het om een autoveer, fiets- en voetveer of om enkel een voetveer gaat. En dank zij een kleurcode zie je meteen of het veer het hele jaar vaart, of enkel in de zomer. Er staan ook foto's in met een originele invalshoek. Ze zijn het resultaat van diverse fotowedstrijden van de vereniging. B.v. 'fotografeer eens een pontje zonder pontje'.

Het boekje is echt een collectors item: door verminderde vraag wegens internetgebruik is de oplage dit keer beperkt tot 1000 ex. Dus op = op.

Welgeteld 336 veerponten worden in de gids vermeld. Voor Nederland zijn dat er 299, voor België worden in het totaal 36 veren vermeld: 3 autoveren, 27 fiets-voetveren, 5 voetveren en 1 in lengterichting (de Waterbus Vilvoorde – Brussel). In het Groot-Hertogdom Luxemburg bevindt zich één autoveer. De Waterbussen die aangekondigd zijn voor het Antwerpse worden als 'project' vermeld. Voor de drie voetveren van Sint-Laureins is dat eveneens het geval, maar die zijn inmiddels in gebruik.

Bestel nu je exemplaar van de Benelux Verengids!

De gids is bij te koop via de Vrienden van de Vlaamse Veren aan 10€ + 2€ kosten voor verzending in België. 

Stort 12 € op rekening IBAN BE42 5230 8074 0754, BIC TRIOBEBB op naam van Vrienden van de Vlaamse Veren, Antwerpen met mededeling 'verengids', en het boekje + kaart worden zo spoedig mogelijk opgestuurd.

Onze Nederlandse lezers die het boekje wensen aan te schaffen verwijzen we graag door naar de Vereniging Vrienden van de Voetveren: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. www.voetveren.nl.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2018 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12