Home Actueel In de media Recordaantal reizigers NMBS
Recordaantal reizigers NMBS
woensdag, 31 januari 2018 16:33

Een recordaantal reizigers heeft vorig jaar de trein genomen van en naar Brussels Airport. Het waren er meer dan 4,8 miljoen, ofwel twaalf procent meer dan het vorige record van 4,2 miljoen reizigers in 2015. Het treinaanbod van Brussels Airport-Zaventem is de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Intussen maakt bijna een kwart van alle luchthavenpassagiers er gebruik van.

De groei is er, maar ... hoeveel reizigers zouden er wel niet zijn zonder die 'duivelse' Diabolo-toeslag?

Klik hier voor het volledige persbericht van NMBS (31/1/18)

Ook het totale aantal reizigers in 2017 is overigens gestegen: 230 miljoen reizigers namen in 2017 de trein.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (5)add comment

Marc Kuypers said:

Brussels Airport
Nochtans is het comfort op dit traject beneden alle peil. De NMBS treinen (niet de NS treinen) rijden dikwijls op de spitsuren in kleine samenstelling. Gevolg: reizigers worden als beesten vervoerd, tientallen koffers op de zetels, fietsen in het gangpad, niet genoeg zitplaatsen en de treinbegeleiders die zichzelf zo onmisbaar vinden, zijn dan nergens te bespeuren. En bij aankomst in de luchthaven volgt dan nog het circus met security door meestal onbeschofte medewerkers van Securail, en dan nog eens de ellendige toegangspoortjes. Wie met de wagen komt moet niet door security en niet door toegangspoortjes. Over de frequentie van de treinen en de stiptheid wil ik zelfs niet beginnen.
 
woensdag 31 januari 2018 om 17:58
Stemmen: +2

dirk baeke said:

luchthaven
Nee Marc, da is waar, maar je moet dan wel veel betalen om je wagen te paatsen, om over de veiligheid nog niet te spreken; het is ook zo datde nmbs treinen naar de luchthaven meer dan 40 jaar oud zijn, met te weinig confort en te weinig plaats. En wanneer nachttreinen naar de luchthaven zoals in de omringende landen?smilies/wink.gif
 
woensdag 31 januari 2018 om 18:06
Stemmen: +0

David said:

Pak de bus naar de Luchthaven.
De overheid heeft bij het ontwerpen van de Diabolotoeslag grote steken laten vallen. Waarommoeten treinreizigers ervoor dokken, terwijl automobilisten en busreizogers de dans ontspringen, zij maken net zo goed gebruik van de verbeterde infrastructuur? Tip voor wie uit Antwerpen komt. Stap in Mechelen over op een bus van De Lijn. Kaartje kost maar € 1,60 (Lijnkaart). Als genoeg mensn op deze manier met hun voeten stemmen, wordt (hopelijk) de regering eens een keer wakker!
 
donderdag 01 februari 2018 om 04:41
Stemmen: +0

An said:

Ik voel me een melkkoe ...
... telkens ik zo'n kaartje koop voor 0% comfort meer ... En om onze zoon af te halen, betaal ik meer dan 10 euro extra. Tenzij ik op hem zou wachten in het station van de luchthaven. Maar dat is ook niet zo fijn als hij verschillende maanden van huis weg geweest is.
 
donderdag 01 februari 2018 om 09:18
Stemmen: -1

Walter Vanderswaelmen said:

Dat eeuwige geklaag
Voor wanneer was dat alweer: Een maand zonder klagen?
 
donderdag 01 februari 2018 om 11:16
Stemmen: +2

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12