Home Actueel In de media NMBS test wifi op enkele treinen
NMBS test wifi op enkele treinen
donderdag, 25 februari 2016 15:46

Vanaf donderdag 25 februari kunnen reizigers wifi testen aan boord van twee treinen op de verbinding Oostende-Eupen. De reizigers zullen drie maanden lang tijdens hun treinrit gratis kunnen surfen en zo de kwaliteit van de wifi-verbinding evalueren. Met de resultaten van deze test kan NMBS zowel de technische haalbaarheid van het project als de meerwaarde voor de klant meten, en ook een businessplan opstellen
met als doel om de opportuniteit te evalueren om het wifi-project daadwerkelijk te concretiseren.

Om de test uit te voeren, zijn twee eerste klasse-rijtuigen van een I11-trein in het atelier van Oostende uitgerust met de techniek van de betrokken bedrijven en een serie antennes. Dit moet de technische problemen oplossen die een gevolg zijn van het principe van de 'Kooi
van Faraday'. Daarmee worden reizigers in treinen geconfronteerd als ze 3G- en 4Gsignalen willen opvangen van de mobiele telefoonoperatoren (Proximus, Base, Orange).

De twee betrokken eerste klasse-rijtuigen worden drie maanden lang ingezet op de ICverbinding tussen Oostende en Eupen. Tijdens de daluren zullen ze ook toegankelijk zijn voor reizigers met een vervoersbewijs voor tweede klasse. NMBS wil tijdens deze testperiode anonieme tevredenheidsenquêtes uitvoeren, om zo te peilen naar de ervaringen en de verwachtingen van haar klanten.

Persbericht NMBS, 25 februari 2016

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12