Home Actueel In de media Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid?
Van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid?
zaterdag, 19 december 2015 14:03

Reizigersorganisatie TreinTramBus reageert gemengd op de grote lijnen van het toekomstig openbaarvervoerbeleid dat de Vlaamse regering vorige vrijdag goedkeurde. Zo is er over de vervoersregio's bezorgdheid of die wel de nodige ervaring zullen hebben. Ook moet het 'vervoer op maat', of de onderste laag in het aanbod, blijven en betaalbaar zijn.

Er zijn zeker goede dingen te zeggen over het nieuwe beleid. Meer hiërarchie in het vervoersnet is bijvoorbeeld hard nodig. De vraag is of hiervoor wel het noodzakelijke overleg is gebeurd met minister Galant en de federale regering.

De creatie van 13 vervoersregio's kan goed werken, maar anderzijds hebben deze regionale autoriteiten momenteel geen enkele ervaring hieromtrent. Dat houdt toch een zeker gevaar in.

Tot slot wil de Vlaamse regering de belbus afschaffen. Voor TreinTramBus maakt het niet uit wie dit aanbod verzorgt, De Lijn of een andere instantie, maar er moet zeker een (betaalbaar) alternatief blijven.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment

Julien Vandenhoucke said:

Versplintering van het aanbod
Het opdelen van het vervoer en een kernnet tussen steden en een aanbod op maat in landelijk gebied heeft zeker zijn voordelen. De regie voor deze laatste uit de handen van De Lijn halen lijkt me echter ongelukkig. Er valt te vrezen voor een versplintering van het aanbod wat voor de gebruiker zal resulteren in grote gaten in het aanbod of een minder betaalbaar alternatief.
In de digitale en interactieve wereld waarin we leven, ben ik zeker dat er innovatieve en efficiënte oplossingen mogelijk zijn om ook de mobiliteit in dunbevolkte gebieden te garanderen
 
dinsdag 22 december 2015 om 16:33
Stemmen: +1

Gerry said:

... De Lijn of een andere instantie, maar er moet zeker een (betaalbaar) alternatief blijven!?
Beste, een (betaalbaar) alternatief? Welk betaalbaar alternatief is er voorzien voor personen met o.a een visuele handicap? een (privé) taxi is niet dé oplossing om dat sommige taxichauffeurs moeilijk doen om een blindengeleidehond gratis toe te laten laat staan men weigert die geleidehonen soms. Beleefde groet en laat ons hopen dat er zomin mogelijk belbussen worden afgeschaft.
 
donderdag 24 december 2015 om 12:53
Stemmen: +0
Trage treinverbinding en soms noodgedwongen omreizen vaak de oorzaak van weinig succes, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12